Alle deelnemers aan de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd
Alle deelnemers aan de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd RB Z-O-U-T

Sama, Julia en Stine lezen het best voor

15 februari 2022 om 09:47 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE/LEERSUM In De Binder vond woensdag 9 februari de regionale voorronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. Maar liefst dertien voorlezers uit Wijk bij Duurstede, Doorn, Leersum, Maarn, Langbroek, Driebergen-Rijsenburg en Cothen deden mee. Het werd een fantastische middag met als resultaat dat Sama uit Driebergen-Rijsenburg, Stine uit Maarn en Julia uit Doorn door de jury als beste lezers werden gekozen. Zij gaan door naar de volgende ronde. Dit keer helaas geen deelnemers door uit de gemeente Wijk bij Duurstede, al hebben ze fantastisch voorgelezen.

door Ali van Vemde

Even voor drie uur kwamen de kandidaten binnen. Helaas door Corona nog geen volle zaal, maar alle deelnemers mochten twee mensen meenemen. Voor de pauze mochten zeven voorlezers op het podium plaatsnemen, waaronder de Wijkse deelnemers Merith van De Regenboog, Milou van obs Piet de Springer en Lotte van De Wegwijzer. Dat was natuurlijk best spannend, maar ze deden het goed. Ook in de zaal werd aandachtig geluisterd. Hierna volgde een pauze waarin er voor iedereen limonade was en iets lekkers. Na de pauze was het onder andere de beurt aan Noa van De Werkschuit, Sanne van ‘t Anker en Lucy van De Toermalijn. Cultuurcoach Maja van Eijndthoven stelde de kinderen op hun gemak en presenteerde de middag. De jury, bestaande uit theatermaker Olaf Brands, schrijfster Linda Dielemans en verslaggever Ali van Vemde, had de zware taak om de voorlezers te beoordelen. De conclusie was dat alle kinderen fantastisch hebben voorgelezen. Allemaal hadden ze zich erg goed voorbereid en dat was te horen. De keuze van de boeken was heel divers, wat het voor de jury er niet makkelijker op maakte.

Na de verschillende voorrondes wordt de regionale kampioen gekozen en die gaat door naar de provinciale finale. Uiteindelijk gaan alle winnaars van de provinciale finale naar de landelijke finale.

De winnaars met de jury en cultuurcoach/presentatrice
advertentie
advertentie