Mirjam Sterk geïnstalleerd als nieuwe gedeputeerde
Mirjam Sterk geïnstalleerd als nieuwe gedeputeerde Provincie Utrecht

Mirjam Sterk geïnstalleerd als nieuwe gedeputeerde

10 februari 2022 om 11:45 Politiek

UTRECHT/ HOUTEN Mirjam Sterk (CDA) is geïnstalleerd als nieuwe gedeputeerde voor de provincie Utrecht. Provinciale Staten van Utrecht hebben ingestemd met haar benoeming tot gedeputeerde Landbouw, Natuur, Bodem, Water, Sport en Bestuur. Sterk volgt de vertrokken Hanke Bruins Slot op. Zij is in januari benoemd tot Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 

Sterk is geboren in Zeist en heeft lange tijd in Houten gewoond. De laatste jaren woonde ze met haar gezin in Amerika, maar nu keert ze terug naar de provincie Utrecht. ,,Ik ben blij dat Provinciale Staten met mijn benoeming hebben ingestemd. Ik vind het een grote eer en uitdaging om als gedeputeerde voor de provincie Utrecht aan de slag te gaan. We staan voor meerdere grote maatschappelijke uitdagingen. De komende tijd ligt mijn focus op het werken aan nieuwe natuur en perspectief voor de landbouw. Dat wil ik nadrukkelijk doen samen met alle partners in onze veelzijdige provincie”, aldus gedeputeerde Mirjam Sterk.

ERVARING De nieuwe gedeputeerde heeft een brede politiek- en maatschappelijke ervaring. Sterk was van 2002 tot 2012 lid van de Tweede Kamer namens het CDA. Ook was ze directeur van de coöperatie MEE NL en maakte ze een tijd lang programma’s voor onder meer de IKON. De laatste jaren was ze actief als schrijver en commentator over de politieke situatie in Amerika en als vrijwilliger bij rampenbestrijding voor het Amerikaanse Rode Kruis. Haar columns onder de naam ‘Verhalen uit de VS’ werden onder andere geplaatst op HoutensNieuws.nl 

advertentie
advertentie