Steenfabriek Bosscherwaarden vanaf de overkant
Steenfabriek Bosscherwaarden vanaf de overkant L. Smit

Stekker niet uit slibstort Bosscherwaarden

1 februari 2022 om 13:13 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Gisteravond heeft de initiatiefnemer de laatste documenten aangeleverd voor het project Bosscherwaarden. Net op de valreep. Omdat de juiste gegevens lang op zich lieten wachten, stelde wethouder Vreeswijk eerder een ultimatum gesteld. Deze liep vandaag af; dinsdag 1 februari. 

 door Kuun Jenniskens

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er vorige week maandag ook al een kennismakingsgesprek is geweest van wethouder Vreeswijk met de initiatiefnemers van Bosscherwaarden BV.

De gemeente sloot in april 2013 een samenwerkingsovereenkomst. Het onderwerp hangt al bijna tien jaar boven de markt. Daarom schreef wethouder Vreeswijk (PCG) in december 2021 in een memo aan de gemeenteraad: ,,Inmiddels zijn wij bijna 10 jaar verder en moet het college constateren dat Bosscherwaarden gemaakte afspraken niet is nagekomen en de voor besluitvorming benodigde rapporten telkens buiten de met het college afgesproken termijnen – en tot op heden niet in definitieve vorm – zijn aangeleverd. Hierbij informeren wij u dat het college Bosscherwaarden nog één laatste termijn gunt voor het aanleveren van de definitieve rapporten, bij gebreke waarvan het college haar samenwerking ten behoeve van het project zal beëindigen.”

Wat dit betekent voor de raadsbrede motie om onderzoek te doen naar eigen financiering van een stadsstrand en het los te koppelen van het project slibstort Bosscherwaarden, is nog niet bekend.

advertentie
advertentie