Hank Kwint en Betsy Liepertz exposeren Outsider Art van 't Rondeel
Hank Kwint en Betsy Liepertz exposeren Outsider Art van 't Rondeel Ali van Vemde

Galerie Betsy Liepertz exposeert outsider art van ‘t Rondeel

2 februari 2022 om 08:19 Kunst

WIJK BIJ DUURSTEDE De vele galeries in de binnenstad trokken tot voor enkele jaren veel bezoekers uit het hele land. De laatste jaren zijn ze bijna allemaal verdwenen. Een van de weinige galeries in de binnenstad is Galerie Betsy Liepertz aan de Oeverstraat 18. Nu ook Atelier ‘t Rondeel enige tijd geleden is verhuisd naar het Feuniksgebouw en daar geen expositieruimte heeft, hebben Liepertz en ‘t Rondeel de handen ineengeslagen. Vanaf nu is de outsider art van de kunstenaars van ‘t Rondeel te zien in de galerie van Betsy Liepertz.

door Ali van Vemde

Bij Atelier ‘t Rondeel werken kunstenaars met een verstandelijke beperking. De kunstenaars zijn hier vooral bezig met het maken van beeldende kunst en schilderijen op doek. Daarnaast is er een kunstuitleen. Liepertz zegt hierover: „Ik zag het werk van deze kunstenaars en was onder de indruk. Omdat wij nog de enige twee in de binnenstad zijn die bezig zijn met kunst, heb ik besloten om mijn galerie te gebruiken als expositieruimte voor de outsider art. Met Reinaerde heb ik contact opgenomen en zij waren direct enthousiast. Binnenkort komt de groep kunstenaars hier kijken, heel erg leuk. In het Feuniksgebouw is de ruimte er niet om het werk te exposeren. Daarom stel ik graag mijn galerie hiervoor beschikbaar.” Om ruimte te maken voor de werken van ‘t Rondeel heeft Liepertz afscheid genomen van de kunstenaars waarvan het werk in haar galerie hing. Alleen het werk van partner Hank Kwint is nog te vinden in het atelier. Als ontwerper maakt hij sinds 1983 design meubelen, lampen en kunst.

KUNST IS BELANGRIJK Voor Liepertz is het sluiten van de galerie geen optie. „Ik geef niet op. Het is heel jammer dat er zoveel galeries zijn gesloten, maar ik blijf open. Wel heb ik de openingstijden aangepast. Nu ben ik alleen nog iedere zondag van 13.00 tot 17.30 uur open en op afspraak. Ik ben heel erg blij met de samenwerking met ‘t Rondeel. Veel mensen komen vanaf de haven richting de binnenstad en komen dan langs de galerie. Het is fijn om dit werk te kunnen laten zien. Daarnaast is het ook betaalbare kunst.”

MINDER BELANGSTELLING VOOR KUNST Liepertz vindt het jammer dat zo weinig jonge mensen nog belangstelling hebben voor kunst. In de jaren ‘90 was het een toptijd voor de galeries in Wijk bij Duurstede, maar dat komt niet meer terug. Ook merkt ze dat bij bedrijven minder belangstelling is voor kunst. „Voor mij is kunst een manier van leven. dat verandert niet.”

Meer informatie over de galerie is te vinden op www.galerieliepertz.nl en op Facebook. Kijk voor informatie over Outsider Art en de kunstuitleen van Atelier ‘t Rondeel op www.trondeel.nl

advertentie
advertentie