Afbeelding
Archief BDU

Samenwerken aan veiligheid op bedrijventerrein Broekweg/Langshaven

28 januari 2022 om 09:30 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Deze week ontvangen ondernemers en bedrijfsleiders op het bedrijventerrein Broekweg-Langshaven een uitnodiging (per brief en e-mail). Deze gaat over het invullen van een digitale vragenlijst over de veiligheid op het bedrijventerrein. Invullen kan tot uiterlijk 15 februari. De vragen gaan over de openbare ruimte, overlast, diefstal en inbraak, brand- en digitale veiligheid. Eerder brachten politie, brandweer en ondernemers bij een schouw onveilige situaties in beeld.

VEILIGHEID De resultaten van de vragenlijst hebben invloed op samenwerkingsafspraken. Die moeten het terrein veiliger maken. De afspraken zijn ook belangrijk voor de (her)certificering met het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerrein (KVO-B) op dit terrein.

Wethouder Hans Buijtelaar (Economische zaken): ,,Het bedrijventerrein Broekweg-Langshaven is erg belangrijk voor onze gemeente. We willen dat dit een veilige, prettige omgeving is om te ondernemen en te werken. Voor sommigen zelfs om te wonen. ’s Avonds èn overdag. Ik roep daarom de ontvangers op, om de vragenlijst in te vullen. Jullie mening en signalen helpen ons om de situatie nog beter in beeld te krijgen. En om maatregelen te nemen waar dat nodig is.”

SAMENWERKING Aan het verbeteren van de veiligheid werken politie, brandweer, gemeente, Stichting Parkbeheer (SPBW) en ondernemers samen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) voert de enquête uit. Ook helpt deze de betrokken organisaties bij de aanpak.

Afbeelding
advertentie
advertentie