Wat Daily Fit betreft gaan de sportscholen nooit meer dicht.
Wat Daily Fit betreft gaan de sportscholen nooit meer dicht. Daily Fit

Drie op een Rij: de missie van Daily Fit is mensen gezonder, fitter en vitaler te maken

26 januari 2022 om 10:22 Opinie

WIJK BIJ DUURSTEDE De sportscholen zijn weer open. In de rubriek Drie op een Rij vraagt WijksNieuws aan drie verschillende sportscholen hoe blij ze zijn dat de sportscholen weer open zijn en waarom dat zo belangrijk is. By Simone beet de spits af, dinsdag volgde de mening van Fit4all en als laatste Daily Fit over hoe belangrijk sporten is.

door Ali van Vemde

Daily Fit is weer volledig geopend en draait op volle toeren. „Daar zijn wij uiteraard ontzettend blij mee. Het is echt heerlijk om onze leden weer te kunnen ontvangen en iedereen te laten bewegen. Sporten en bewegen is een onderdeel van de oplossing van de gezondheidscrisis waar we nu in zitten. Bijna de helft van de Nederlanders is minder gaan sporten en bewegen. Het is juist in deze tijd van groot belang om fysiek en mentaal fitter te worden en gezonder te leven. Het is voor veel mensen een uitlaatklep, ze komen vaak ook voor de sociale contacten en de gezelligheid. Sporten draagt bij aan een gezond immuunsysteem. Zo bouw je weerstand op. En met een goede gezondheid is de kans op een vervelend ziekteverloop bij besmettingen, of een bezoek aan het ziekenhuis, zoveel kleiner. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen in en om Wijk bij Duurstede gezonder, fitter en vitaler te maken.”

Bij de meeste sporters is de conditie achteruit gegaan, maar bij Daily Fit merken ze dat het weer goed opgepakt wordt. „Tijdens de lockdown zijn er veel mensen aan de slag gegaan met onze live lessen en ons online aanbod. Zo bleven wij hybride en konden mensen zowel thuis als buiten met ons samen hun favoriete lessen blijven volgen. De materialen daarvoor werden uitgeleend. Sommigen zijn gestart met Personal Training, kregen voedingsbegeleiding, bezochten de outdoor gym of gingen samen wandelen. Ons team van 22 instructeurs stond altijd klaar om bij iedere maatregel flexibel te zijn en te denken in mogelijkheden. Door hun veerkracht hebben zij veel mensen toch kunnen laten bewegen tijdens de lockdowns. Daar zijn wij super trots op!”

Het aanbod is erop gericht om de sporters te begeleiden als ze daar behoefte aan hebben. „Wij raden iedereen aan om een afspraak te maken met een van onze instructeurs om (weer) te starten met een lichaamsanalyse en een aangepast programma waar nodig. Onze eGym cirkel heeft een nieuwe programma ‘Immunity Boost’, die inspeelt op de achterstanden die zijn ontstaan. Wanneer je Corona hebt gehad, kan je bij ons onder begeleiding van Fysio Verbeek het sporten samen opbouwen. Dit wordt ook volledig vergoed in de basisverzekering.”

Gezelligheid en plezier staat hoog in het vaandel. „Waarbij het gratis kopje koffie/thee na afloop, het sociale component, voor sommigen misschien nog wel belangrijker is geworden dan het sporten zelf.”

Wat Daily Fit betreft gaan de sportscholen en sportverenigingen nooit meer dicht. „Wij zijn ervan overtuigd dat op alle fitnessclubs in ons mooie stadje, veilig en verantwoord gesport kan worden. Wij volgen de door de overheid opgelegde maatregelen en krijgen daarbij advies van NL Actief, onze fitnessbranche. Achter de schermen zijn wij met hen aan het vechten om sporten essentieel te maken. Onze tip voor alle inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede: GA BEWEGEN! Kies iets wat je leuk en gezellig vindt en wat jou voldoening geeft.”

advertentie
advertentie