Demonstratie
Demonstratie Monique Jansen

Kappers zijn het zat !!!

30 december 2021 om 16:09 Lokaal Deel je nieuws

In heel Nederland worden donderdag 30 december demonstraties gehouden door kappers. De kappers zijn het er niet mee eens dat zij niet of niet voldoende gecompenseerd worden en laten daarom op deze dag van zich horen, zo ook in Wijk bij Duurstede 

In ruim een derde van alle gemeenten doen er kappers mee aan de actie. Zo ook in Wijk bij Duurstede waar Monique Jansen  (Hippe Coupe) een van de deelnemers is. “Ik ga meedoen en ik ben open met mijn kapsalon. Niet voor klanten, want dat mag niet. Daarom gebruik ik oefenpoppen als klant. Op deze manier wil ik een standpunt maken dat werken en dus inkomsten nodig zijn. We krijgen geen steun als je partner een baan heeft. Alle steunmaatregelen kijken ook naar kwartaalcijfers en deze waren het laatste kwartaal (te) goed” ??

We zijn tot nu toe al 22 weken dicht geweest met deze lockdown meegeteld. De reserves waren net weer een beetje aan het groeien, alle achterstallige rekeningen netjes betaald en nu dit weer. 

“Voor vele mensen zijn we essentieel, 
het is niet dat we alleen maar knippen”
Er zijn vele mensen die niet zelfstandig hun haren kunnen wassen omdat ook de zorg met te korten lopen..
Wij als kappers dienen ook een  een maatschappelijk belang. “Je wil niet weten wat je als kapper allemaal hoort en hoe mensen weer blij en gelukkig de salon uitlopen. Voor deze mensen zijn we essentieel, het is niet dat we alleen maar knippen.”

Brancheorganisatie blij met actie
Brancheorganisatie ANKO (Algemene Nederlandse Kappers Organisatie) is blij dat de branche in actie komt. Zij wijzen op hun website naar het gezamenlijk belang. “Alle kappers van Nederland delen ons inziens dezelfde wens: zo snel mogelijk weer open en betere steunmaatregelen. Laten we dus - binnen de geldende wet- en regelgeving - met z’n allen dezelfde boodschap uitdragen naar Den Haag en de samenleving: kappers kunnen veilig en verantwoord werken en kunnen dus ook gereguleerd weer open!”

Steun lokaal, koop lokaal
Zomaar weer gaan knippen tijdens de lockdown gaat Monique niet doen. “We willen wel knippen, maar durven het gewoon niet, omdat we anders snel een fikse boete aan onze broek hebben hangen. Dit is zelfs nog maar de eerste waarschuwing. Bij de derde moet je je salon sluiten. Ik hoop dat mensen snappen dat ze bij lokale bedrijven moeten kopen omdat het gewoon broodnodig is.”

Demonstratie
Wie snapt het nog
Help, wij zitten met onze handen in het haar!!!
Demonstratie
advertentie
advertentie