Karnaval 2022 gaat niet door!
Karnaval 2022 gaat niet door! Kaieschaiters

Kaieschaiters Karnaval 2022 gaat niet door

22 december 2021 om 09:35 Overig

Spijtig, maar noodzakelijk besluit

WIJK BIJ DUURSTEDE Afgelast ! Wat vinden de Kaieschaiters het vervelend dat ze dit weer een keer moeten mededelen. Weer een jaar zonder het Waikse Karnaval. Er is extra lang gewacht met dit besluit, maar op een gegeven moment moet er een besluit komen. Na veel overleg met de gemeente, verschillende instanties en andere verenigingen uit de Krommerijnstreek bleef niets anders over dan tot dit besluit te komen.

Eigenlijk was afgesproken in november al een besluit te nemen. Dit is uitgesteld omdat er toch de hoop was dat bijvoorbeeld een 2G regeling misschien wel de oplossing zou brengen of dat de cijfers verder flink zouden dalen, maar het kwam niet verder dan : misschien – misschien – misschien !

TEVEEL ONDUIDELIJK iedereen is Corona moe, iedereen is wel toe aan een verzetje, in wat voor hoedanigheid dan ook. Maar terug in de realiteit hebben De Kaieschaiters besloten dat het niet mogelijk is. De vooruitzichten zijn niet goed, Corona is nog lang niet onder controle en dan laat regelgeving laat ook niet veel toe, al zou je het willen. De Kaieschaiters zien het dan ook niet zitten en voelen zich er niet goed bij om een Karnavals weekend te organiseren als er nog zoveel mensen ziek zijn, de zorg onder enorme druk staat en er nog zoveel onduidelijk is. Ondanks dat het grote weekend van februari 2022 niet door gaat, maken de Kaieschaiters wel de full colour gids. Deze gaat, net als altijd, gewoon huis aan huis rondgebracht worden in Waik bij Duurstede. Hopelijk brengt dit wat plezier en ook een beetje Karnavals gevoel.

PROGRAMMA SCHUIFT DOOR De organisatie gaat gewoon verder. Het programma voor dit jaar was helemaal rond. Dit gaat de karnavalsvereniging in overleg met het muziek boekingskantoor, gewoon doorschuiven. Zo zal het karnavalsweekend van 2022 gewoon worden gekopiëerd naar 2023 en dan kan hopelijk iedereen weer worden verwelkomd in de Leutbunker.

KNALFEEST De Kaieschaiters gaan gewoon door en zodra het weer mogelijk en verantwoord is gaan ze doen waar ze goed in zijn. Dan wordt er een knalfeest georganiseerd voor Jong en Oud. Het is te hopen dat er niet hoeft te worden gewacht tot 2023 en elke mogelijkheid wordt aangepakt. Half vastenbal, prinsenbal 2022, misschien wel iets in de zomer. Maar eerst maar eens even deze teleurstelling verwerken.

Namens KV Kaieschaiters: blijf gezond, houd u aan de regels en vooral let goed op elkaar, tot snel

advertentie
advertentie