Afbeelding
Screenshot Actieplan Flexwonen provincie Utrecht

Onderzoek naar flexwonen op Jozefterrein

18 december 2021 om 10:10 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE De Wijkse gemeenteraad wil al een tijd aan de slag met flexwoningen. Zij ziet nu een kans op de locatie Jozefschool omdat daar geen Brede school meer wordt gebouwd. Op deze plek zou bouwen snel moeten kunnen omdat er al gas, water en licht zijn aangelegd. Met algemene stemmen heeft de gemeenteraad besloten hier onderzoek naar te doen.

door Kuun Jenniskens

Het college wil een Brede school op deze locatie schrappen omdat de plek te klein blijkt. Ook omdat de nieuwe Lidl veel verkeer gaat trekken lijkt het niet wenselijk. 

De provincie Utrecht heeft sinds kort een programma Flexwonen waarbij zij subsidie en expertise ter beschikking stelt. Dat geeft nieuwe kansen. Flexibele woningen worden voor een beperkte duur van 5 tot 10 jaar ergens geplaatst.

SP, PCG, CDA, DW en D66 dienden een motie in om diverse aspecten te onderzoeken; moet dit per se met Viveste, of kan de gemeente dit zelf ook uitvoeren; voor welke doelgroepen kan men hier bouwen; en op welke voorwaarden? 

Wethouder Hans Buijtelaar (VVD) plaatste een kanttekening - namelijk dat de gemeenteraad nog niet heeft besloten om de Jozeflocatie te schrappen als plek voor een Brede school. Daarnaast zei hij dat op dit terrein ook moet worden geparkeerd voor de Lidl en dat er nog een speelplek en mogelijk een gymzaal moeten worden gebouwd. Wethouder Wil Kosterman voegde toe dat zij graag het terrein achter de hand wil houden mochten dingen niet lukken met het Brede schoolproject. Om deze redenen ontraadde de college deze motie. Desondanks steunde de hele gemeenteraad deze motie, dus het onderzoek komt er.

De Jozefschool aan de Karolingersweg werd al in 2012 gesloopt en is momenteel een groen stuk ‘tijdelijke natuur’. 

advertentie
advertentie