leerlingen Revius Wijk tto
leerlingen Revius Wijk tto Revius Wijk

Proeflesjes tweetalig onderwijs op Revius Wijk

17 december 2021 om 14:13 Lokaal Deel je nieuws

Op vrijdag 10 december konden leerlingen van groep 8 proeflesjes tweetalig onderwijs volgen op Revius Wijk. Zij werden tijdens de open lesmiddag in november attent gemaakt op deze mogelijkheid. Tijdens de open lesmiddag is er voor elke groep 8 leerling een kennismaking met de school, gewoon in het Nederlands. Leerlingen die echter de ambitie hebben (en het basisschooladvies) om tweetalig onderwijs te gaan volgen, kregen de gelegenheid nog een keer terug te komen om les te krijgen in het Engels.

Een groep van zo’n 20 leerlingen kreeg een lesje Mathematics (wiskunde), English (Engels) en Geography (aardrijkskunde) voorgeschoteld. Wat waren ze met zijn allen leergierig en fanatiek!

Bijna volledig in het Engels kon er met de groep gecommuniceerd worden. Eerst bogen de leerlingen zich over een opdracht binnen Mathematics waarbij zij grotere getallen van het 10-tallig stelsel (base 10) naar een 8-tallig stelsel (base 8) moesten omzetten, toen gingen zij in het Engels in gesprek met een docent en taal assistent over waar zij vandaan kwamen en leerde de taal assistent hun specifieke Engelse woorden die te maken hebben met Christmas. Tot slot was er een licht competitieve groepsopdracht waarbij zij met behulp van de atlas vragen over een gekozen land moesten beantwoorden.

Volledig geconcentreerd was de groep zo’n 1,5 uur bezig. Ze waren enthousiast, hadden het naar hun zin en kwamen gaandeweg de middag echt los. Wat Revius Wijk betreft mag deze groep zich integraal komen aanmelden voor de nieuwe tto brugklas in 2022. Voor deze brugklas is een havo/vwo of vwo-advies nodig.

Op dinsdag 25 januari 2022 organiseert Revius Wijk vanaf 19.00 uur een online open avond. Meer informatie kan gevonden worden op de site: www.reviuswijk.nl

advertentie
advertentie