V.l.n.r. Boudewijn Kortenhorst, Gert Visscher, Erik Brakké en Patty van Rooijen
V.l.n.r. Boudewijn Kortenhorst, Gert Visscher, Erik Brakké en Patty van Rooijen Ali van Vemde

Lions Levefanum Wijk bij Duurstede overhandigt cheque aan Stichting Jord

16 december 2021 om 11:18 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Maandag 13 december mocht Stichting Jord, uit handen van Lions Levefanum een cheque in ontvangst nemen. Dit vanuit de opbrengst van het jaarlijkse Lions Levefanum diner in de kerk en de wijnactie. Voorzitter van Stichting Jord,  Erik Brakké, was blij met het mooie bedrag van € 4.000,-. „Hiermee kunnen we jongeren opleiden om aandacht te geven aan ouderen met een eenzaamheidsgevoel. Juist die verbinding tussen jong en oud is zo mooi.”

door Ali van Vemde

Op 5 november vond het jaarlijkse Lionsdiner plaats in de kerk op de Markt. Aan 130 gasten werd een diner geserveerd, het menu werd samengesteld in samenspraak met restaurant Sempre Lui en door Lions leden bereid. De avond werd muzikaal aangekleed met een optreden van Play Full. Tijdens het diner werd wijn geschonken en na het diner was deze wijn met een kleine selectie andere wijnen te bestellen. De Lions zijn dankbaar voor de gasten en vele sponsors die dit diner ondersteunen. Met de opbrengsten van het diner en de wijnverkoop kon een mooi financieel resultaat worden gerealiseerd.

STICHTING JORD Stichting Jord verbindt jong en oud met aandacht in het sociale domein. Zij inspireert, enthousiasmeert en motiveert jongeren om hieraan een bijdrage te leveren. Dit doet ze door de jongeren op te leiden tot echte aandachtsschenkers. Vervolgens schenken zij aandacht aan ouderen met een eenzaamheidsgevoel. Het initiatief is gestart in april 2021 binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug en wordt nu ook in de gemeente Wijk bij Duurstede en in andere gemeentes in de omgeving uitgerold. Doelstelling voor 2022 is om in totaal 1100 jongeren actief te hebben in verschillende gemeentes. Vanuit de schenking van Lions Levefanum zal de opleiding van een aantal jongeren worden bekostigd. Dit wordt mogelijk gemaakt door sponsors. Voor meer informatie over Stichting Jord of ook sponsor worden, zie www.jord.nl

Lions Levefanum is een gemengde club die activiteiten organiseert waaruit met name goede doelen in de gemeente Wijk bij Duurstede worden ondersteund. Op de foto Erik Brakké, voorzitter van Stichting Jord, die de cheque ontving uit handen van Patty van Rooijen, president van Lions Levefanum. Tevens op de foto Gert Visscher, voorzitter van de Lions diner commissie en Boudewijn Kortenhorst van de Lions wijncommissie.

advertentie
advertentie