Verschillende winkels hebben de sticker al.
Verschillende winkels hebben de sticker al. Marlous van Merkenstein

Klimaatburgemeester bezoekt ondernemers

13 december 2021 om 09:39 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Het verkleinen van de afvalberg, dat is één van de dingen die klimaatburgemeester Marlous van Merkenstein wil aanpakken. Samen met burgemeester Iris Meerts werd daarom een bezoek gebracht aan ondernemers in de binnenstad. Bij deze ondernemers werden zero waste stickers geplakt. Hiermee hoopt de klimaatburgemeester mensen over de streep te trekken om eigen verpakkingen mee te nemen bij het boodschappen doen.

Zowel de klimaatburgemeester als de burgemeester deden de eigen boodschappen ‘zero waste’. Bakjes en zakjes werden meegenomen voor de kaas, noten, fruit en chocolaatjes. Tegelijk vroegen ze de ondernemers om de sticker van Zerowaste Nederland op het raam van de winkel te plakken. Hierop staat dat eigen verpakking welkom is. Met deze simpele en vriendelijke boodschap worden klanten gemotiveerd om eigen verpakking mee te nemen. Dat scheelt niet alleen afval, wat natuurlijk heel fijn is voor het milieu, maar het scheelt de winkeliers zelf ook verpakkingskosten!

Van Merkenstein vindt het supertof dat De Notenwinkel van Wijk, Kaashuis Dorestad, Yves Delicatessen en Ellen Natuurlijk gelijk enthousiast waren en mee wilden doen. Ook Versmarkt Langbroek en Echte bakker Sjaak Doeleman in Cothen doen mee en kregen een sticker.

Winkeliers in de gemeente die ook mee willen doen en deze sticker op het raam willen plakken om zo een steentje bij te dragen aan het verminderen van verpakkingsafval, kunnen de klimaatburgemeester mailen via merkenstein@gmail.com Ze brengt de sticker met liefde bij ze langs.

De kilmaatburgemeester bezoekt de winkels met de burgemeester
De zero waste sticker
advertentie
advertentie