Afbeelding
Repair Café

Repaircafé geopend zaterdag 18 december

10 december 2021 om 15:15 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Iedere laatste zaterdag van de maand kunnen inwoners met hun niet meer werkende spullen bij het Repair Café  langskomen. ,,Alleen deze maand wijken we daarvan af in verband met de kerstvakantie. Nu is ons laatste Repaircafé van dit jaar op 18 december op de gebruikelijke tijd van 9.30 tot 11.30 uur”, aldus de medewerkers van het Café

,,Om een idee te geven wat wij zoal repareren een opsomming van wat er in november aangeboden werd: stofzuiger, bedlampje, staande lamp, rijstkoker, broodrooster, stereoset, keukenmachine, smartphone, elektrische koelbox, koffieapparaat, slagroomklopper. Niet alles kon gerepareerd worden en voor enkele voorwerpen worden nu reserveonderdelen gehaald die wij samen met hen op 18 december weer terugplaatsen.”

TWEEDE LEVEN ,,Heeft u een kapot voorwerp waarbij u twijfelt: “Is het nog de moeite waard om te repareren?” Kom gerust langs! Wie weet is een tweede leven mogelijk en hoeft het niet weggegooid te worden.”

Het Repaircafé is in de oude bibliotheek tegenover het gemeentehuis aan de Karel de Grote straat 61 in Wijk bij Duurstede. Het is gratis, maar een bijdrage is natuurlijk welkom. Graag aanmelden via wijkrepair@outlook.com. ,,Wij houden ons aan de coronamaatregelen en vragen bij binnenkomst om uw QR-code.”

VRIJWILLIGERS ,,Voor de versterking van ons team zoeken we nog vrijwilligers. Mensen die vaardig zijn in het repareren van allerhande apparaten zijn welkom. Daarnaast zoeken we ook iemand die bedreven is in het herstellen van kleding. Stuur een mail naar wijkrepair@outlook.com, dan nemen wij contact met u op.”

Men kan ook een indruk krijgen van wat het Repaircafe doet via deze link:

https://youtube.com/channel/UC0bQ2ZxbD3mr0HFp2ZZVdyg

advertentie
advertentie