Zangeres Laila Shee brengt single 'You' uit
Zangeres Laila Shee brengt single 'You' uit Laila Shee

Laila Shee uit Wijk bij Duurstede brengt single ‘You’ uit over het verlies van een dierbare

6 december 2021 om 10:31 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 21 november kwam haar nieuwe single uit ‘YOU’. Een heel persoonlijk nummer waarmee Laila Shee graag mensen wil inspireren. In de binnenstad van Wijk, het stadje waar ze al bijna haar hele leven woont, vertelt ze over haar grote passie, zingen en muziek. Al is ze pas 18 jaar, ze weet dat dit is wat ze wil en ze wil dan ook alles doen om bekend te worden bij het grote publiek.

door Ali van Vemde

Het zijn slechte tijden voor artiesten. De afgelopen twee jaar zijn er niet veel optredens geweest. Voor Laila is dit de kans om haar muzikaal talent verder te perfectioneren. „Al vanaf mijn negende ben ik serieus bezig met muziek maken,” vertelt ze. „Toen ik zeven jaar was liet een wat ouder nichtje me, op toen nog zo’n dikke computer, alles zien op Hyves en YouTube. Daar zag ik Lady Gaga en op dat moment wist ik dat ik dit ook wilde gaan doen. In die tijd zette ik mijn moeder in de woonkamer en ging ik optreden. Zingen en dansen. Als mijn moeder vroeg in wat voor taal ik zong, dan zei ik Engels. Maar het was meer brabbelen.” Laila volgde musicallessen bij Theater Calypso en zangles bij Martine Schielein.

Het was al vroeg duidelijk dat de Engelse taal haar aansprak, want haar eigen nummers zijn allemaal Engelstalig. „Soms schrijf ik wel eens mee met vriendinnetjes in het Nederlands maar voor mijzelf voelt Engels goed.” Haar eerste eigen nummer was eigenlijk een schoolproject. „Ik zat toen op het Revius in Doorn en daar moesten we een popsong schrijven. Dat pakte zo goed uit dat het uiteindelijk is uitgebracht.” Sinds die tijd is Laila echt actief op het gebied van muziek. „Het is mijn droom om er uiteindelijk van te kunnen leven. Ik vind het heerlijk om op te treden en wil graag een groter podium pakken.

Om haar talent verder te perfectioneren volgt ze lessen bij de Vocal Performance Academy. Ook speelt ze piano. „Vanuit de piano schrijf ik mijn songs. Ik speel vaak met een band, sinds twee jaar speel ik met sessiemuzikanten die ook mijn vrienden zijn. Dat voelt goed.” Haar recent uitgebrachte nummer ‘YOU’ is heel persoonlijk. „Dit heb ik geschreven nadat vorig jaar december één van mijn beste vrienden zelfmoord heeft gepleegd. Toen heb ik dit nummer in één keer geschreven. Een heel heftig project, maar het heeft me geholpen om het te verwerken. Juist omdat het zo persoonlijk is, moest het goed zijn. Daarom heb ik bijna een jaar gewacht voordat het uitkwam. Ook de familie van mijn vriend was er blij mee. Ik hoop dat het ook andere mensen iets kan bieden.”

Een plan B heeft Laila niet. „Muziek is alles voor me, ik weet niet wat ik anders zou moeten doen. Bij mijn opleiding leer ik in snelle tijd veel liedjes te schrijven en er over na te denken wat je wil met het liedje. Voor jezelf is het nooit perfect. Eerst schrijf ik een opzetje en ga dat uitwerken. Daarna wil ik vaak nog honderd dingen veranderen..” Ze hoopt binnenkort weer te kunnen optreden. „Ik zou het heel leuk vinden om ook in Wijk op te treden, bijvoorbeeld bij Kleurrijk Uit in Wijk. Ik wil mensen blijven verrassen.” ‘You’ is te beluisteren via YouTube, Instagram en Spotify.

advertentie
advertentie