tafel met kaarten in bieb
tafel met kaarten in bieb Carine Sprokkereef

Brieven schrijven voor mensenrechten

3 december 2021 om 21:37 Lokaal Deel je nieuws

Internationale Dag van de Rechten van de Mens.

Elk jaar organiseert Amnesty International een schrijfmarathon rond 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens. In Nederland doen veel mensen mee. Ook in Wijk bij Duurstede organiseerde de lokale Amnesty-groep de afgelopen jaren zo’n schrijfactie. Hoe werkt het? Er worden massaal brieven geschreven aan regeringen of overheidsinstanties die de rechten van hun inwoners schenden. In deze brieven wordt speciaal aandacht gevraagd voor iemand die door zijn of haar activiteiten een voorbeeld is.

Als je meedoet schrijf je een voorbeeldbrief over die Amnesty vervolgens verstuurt. Door de grote hoeveelheid brieven die door deze wereldwijd georganiseerde actie wordt verstuurd, voelen machthebbers zich regelmatig onder druk gezet. Zij veranderen de straf. Daar zijn veel voorbeelden van. Op amnesty.nl kun je over deze successen lezen. Ook staan er bedankjes van vrijheidsstrijders die door onze acties vrijgekomen zijn of strafvermindering hebben gekregen.

De Amnesty-groep van Wijk bij Duurstede staat op zaterdag 11 december tussen 10.00 en 13.00 uur in de bibliotheek in het Huis van de Gemeente. Daar kun je brievenpakketten ophalen voor thuis en/of brieven schrijven. Ook zijn er kaarsen, kerstkaarten en andere artikelen te koop. Van harte welkom!

advertentie
advertentie