Kees van der Blom
Kees van der Blom Nieke Eigenhuis

#wijzijnwijk - Kees van der Blom is nieuw in de binnenstad

1 december 2021 om 11:24 Mensen #wijzijnwijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Kees van der Blom (68) woont samen met zijn vrouw Anneke sinds april 2020 in hartje Wijk bij Duurstede. Als liefhebber van geschiedenis wilde hij graag in het stadscentrum wonen. Vanuit Houten was Wijk bij Duurstede de perfecte optie. ,,Het huis paste als een jas, net als de stad zelf.”

door Nieke Eigenhuis

Kees is veiligheidskundig adviseur, en ondanks zijn pensioen zet hij zich nog steeds in bij verschillende bedrijven op het gebied van railvervoer. Hij is geboren in Rotterdam en heeft altijd in die regio gewerkt. ,,Op een gegeven moment moest ik in Utrecht aan de slag, en dan is iedere dag naar Rotterdam best ver. Zo kwamen we in Houten terecht. Maar door de liefde voor historie en klassieke stadskernen wilden we toch in Wijk bij Duurstede wonen.” Binnen een half jaar vonden Kees en Anneke een huis. ,,De binnenstad is prachtig. Iedereen is vriendelijk en zegt elkaar gedag. Dat schept een band, ook met de stad.” Hij is zelfs zo dol op het centrum dat de boodschappen er ook gedaan worden. ,,We gaan zelden naar de supermarkt. Alle oude panden zijn bezet door leuke winkeltjes, dus er is ruime keuze. Delicatessen, brood, vlees, kaas, groente en biologische producten genoeg!”

Naast zijn werk als adviseur is Kees actief binnen de kerk. ,,Als Rotterdammer denk ik niet in ‘of’ we iets gaan doen, maar wanneer. Dat komt bij sommige mensen hard binnen, maar het is nodig. Al helemaal in de kerk. Ik zet me ook in bij de EWEC hier in de stad. Het is belangrijk om jezelf bezig te houden, en dat doe ik met groene energie. Ik rijd zelf elektrisch en hoop erop om samenwerkingen aan te gaan binnen de stichting, op zoek naar nieuwe ideeën.”

Als Kees iets mocht veranderen aan Wijk bij Duurstede, dan zou het de auto’s in de binnenstad zijn. Hij vindt dat de klassieke binnenstad zo min mogelijk voertuigen zou moeten bevatten. ,,Het is jammer als je een centrum binnenrijdt en je alleen maar auto’s ziet. Kinderen hebben geen speelruimte meer en het aangezicht van de stad wordt verpest. We moeten goed gaan nadenken over meer leefbaarheid en misschien minder mobiliteit. Je kunt altijd nog met fiets.” 

Kees en Anneke voelen zich ontzettend thuis in het centrum van Wijk bij Duurstede. ,,De karakteristieke huizen, de lantaarns zijn klassiek. De ouderwetse uitstraling is uniek. Wij zijn hier dik tevreden.”

advertentie
advertentie