Burgemeester Iris Meerts feliciteert Bert Hament met zijn 35-jarige jubileum.
Burgemeester Iris Meerts feliciteert Bert Hament met zijn 35-jarige jubileum. John Beringen

Korpsbijeenkomst brandweer: ‘respect en waardering’

22 november 2021 om 16:00 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE In de brandweerkazerne van Wijk bij Duurstede vond zaterdag de jaarlijkse korpsbijeenkomst plaats. Bij deze gelegenheid werd teruggeblikt op het afgelopen jaar. Tijdens deze gelegenheid reikte burgemeester Iris Meerts samen met postcommandant John Naber diploma’s uit aan de leden van de brandweer die zich door studie nieuwe taken hadden eigen gemaakt alsmede oorkondes en medailles aan de jubilarissen.

door John Beringen

In haar toespraak laat burgemeester Meerts weten het te betreuren dat de jaarlijkse avond geen echt feest is zoals te doen gebruikelijk omdat de opzet van de bijeenkomst noodgedwongen aangepast diende te worden aan de gewijzigde omstandigheden, veroorzaakt door de coronacrisis. ,,Dus geen groot feest en geen gezamenlijke maaltijd”, vat ze samen. ,,Natuurlijk treft dit niet alleen ons; iedereen op de wereld heeft daarmee te kampen. We kunnen alleen maar hopen dat we de crisis de baas worden en dat de volgende korpsavond weer gevierd kan worden zoals we dat voorheen gewend waren.” Daarna gaat ze in op de taak van de brandweer. ,,De inzet, die jullie keer op keer leveren, dwingt respect en waardering af. Bij nacht en ontij rukken jullie uit om mensen in nood te helpen, om rampen te bestrijden en om bij tal van andere calamiteiten de helpende hand te bieden. Het vak is al zo zwaar en dan hebben jullie ook nog eens te maken met het feit dat het redden van mensen wordt bemoeilijkt door de nodige beperkingen die ook weer voortkomen uit die nare corona.”

AED Ze maakt een groot compliment voor het feit dat de brandweer uitrukt met een AED. ,,Dat is voor de brandweer geen wettelijk voorgeschreven taak, maar desondanks hebben jullie die ook op je genomen. Iedereen weet dat iedere seconde telt als er een AED nodig is. Jullie hebben de kans om levens te redden zodoende extra vergroot. Kortom: jullie vormen een fantastisch team waar onze inwoners heel trots op mogen zijn.”

DIPLOMA’S EN JUBILARISSEN Na haar toespraak is het tijd om de diploma’s uit te reiken en de jubilarissen te huldigen. De leden die een diploma mochten ontvangen, waren: Dylan Overgoor (Manschap), Maurice Porters (Manschap), Marcel Barbie (Chauffeur) en Robin Rood (Duikploegleider). De jubilarissen die een oorkonde en een medaille mochten ontvangen, waren: Constantijn Hakkenberg van Gaasbeek (10 jaar), Sven Kreuger (12,5 jaar), Dennis van Kleef (15 jaar), Jan van de Weerdhof (15 jaar), John Sprang (15 jaar) Michiel Bult (15 jaar), Edo Voerman (15 jaar), Willem Derks (20 jaar), Walter Nauta (25 jaar), Marco Dekker (25 jaar), Gert-Jan de Vries (25 jaar), Corné Willemsen (30 jaar), John Naber (30 jaar) en Bert Hament (35 jaar).

BETERE TIJDEN Als de plechtigheid is afgelopen en het weer tijd is om naar huis te gaan, wordt duidelijk dat iedereen de woorden van de burgemeester onderschrijft. ,,Het is een rare tijd zoals we nog niet eerder hebben meegemaakt”, laat één van de brandweermannen weten. ,,Maar ook hier komen we weer doorheen; alleen gaat dat natuurlijk nooit snel genoeg. We roeien met de riemen die we hebben en blijven hopen op betere tijden.”

advertentie
advertentie