PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Wijk bij Duurstede

Scootmobielroute rond het Leersumse Veld geopend

Overig
Foto: Edith Hazelzet
18 nov 2021, 15:55
SCOOT & GO Leersumse Veld gaat dwars door de natuur  en is er voor iedereen om zo samen van de mooie omgeving te kunnen genieten.
SCOOT & GO Leersumse Veld gaat dwars door de natuur en is er voor iedereen om zo samen van de mooie omgeving te kunnen genieten.
HEUVELRUG

Tegen de zestig personen waren voor de opening naar Molecaten Park Landgoed Ginkelduin gekomen. Onder hen vertegenwoordigers van Staatsbosbeheer, het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, de gemeente, de Vereniging voor Dorp & Natuur, de leverancier van scootmobielen en een aantal sponsoren. SCOOT & GO Leersumse Veld kan in varianten van 10, 6 en 3 kilometer worden afgelegd en gaat voornamelijk over kleine onverharde paadjes door bos en heide, en het open veld rond de Leersumse vennen. Een robuuste scootmobiel is hiervoor gratis te leen bij de receptie van het vakantiepark.

UITDAGEND Leersumer Bob Hartog, initiatiefnemer van het pad, blikte aan de hand van foto’s en een fimpje terug op het project van ontwikkeling, dat ruim twee jaar duurde. Een groepje enthousiaste vrijwilligers waaronder mensen met een handicap, probeerde met el..

Deel dit artikel via: