Prins Dick den Derde en Adjudant Peter
Prins Dick den Derde en Adjudant Peter Kaieschaiters

Teleurstelling voor carnavalsvierders Wijk bij Duurstede: Prinsenbal afgelast vanwege corona

10 november 2021 om 11:45 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE De traditionele start van het carnavalsseizoen in Wijk bij Duurstede gaat dit weekend niet door. Dat heeft carnavalsvereniging De Kaieschaiters op eigen initiatief besloten. Oorspronkelijk stond het zogenoemde Prinsenbal gepland voor zaterdag, maar corona gooit roet in het eten.

,,Een van de redenen dat we het afblazen is het aantal oplopende coronabesmettingen en de ziekenhuizen die overvol zijn, ook in de regio”, vertelt Jan van Rooijen van De Kaieschaiters. ,,We hebben contact gehad met de burgemeester en die zei: we kunnen het feest niet verbieden, maar een feest is niet echt verstandig op dit moment.”

Daarnaast voelt Van Rooijen zich ook bezwaard om nu een feestje te vieren. ,,Als je er goed over nadenkt, liggen er mensen op de intensive care te vechten voor hun leven. Dat zijn ook mensen die volledig gevaccineerd zijn met onderliggend lijden. Dan is dit niet het moment om een feestje te gaan vieren en dan ook nog als mensen op jouw feestje besmet raken.”

Jammer is het wel, merkt Van Rooijen ook aan de reacties die hij kreeg op het besluit. ,,We hebben het in onze leden-app bekendgemaakt en dan krijg je dezelfde soort reacties: klote, jammer, zonde, maar wel logisch. Eigenlijk kun je niet anders in deze tijd.”

CARNAVALSFEEST OOK ONZEKER De vraag is of het carnavalsfeest in februari überhaupt ook wel door kan gaan. De carnavalsvereniging vreest met grote vrezen, maar neemt daar aankomende zaterdag een definitief besluit over. ,,Dat wordt zaterdag dus een hot item, want dat feest is ook al over drie maanden. Dat het besluit niet heel gunstig zal zijn, laat zich wel raden. Ze zeggen namelijk dat de piek nog moet komen. Het moet gewoon verantwoord zijn.”

Mensen die een kaartje gekocht hadden voor aankomende zaterdag, krijgen vandaag bericht. 

(Bron: RTV Utrecht)

advertentie
advertentie