Afbeelding
Foto: Pixabay

Haagplanten planten aanschaffen voor privacy en andere tips voor de tuin

9 november 2021 om 06:59 Partnercontent

Haagplanten zijn een ideale en natuurlijke manier om wat meer privacy te krijgen in de tuin. Je hebt natuurlijk wel wat versteviging nodig, maar dan kun je het groen het werk laten doen. Het is een mooie manier om wat meer privacy te krijgen en in sommige gevallen heb je er weinig onderhoud aan. Lees hieronder wat haagplanten precies zijn, ook geven we andere tips voor de tuin! Deze tips zijn vooral gericht op het creëren van privacy en hoekjes, zodat je lekker kunt ontspannen.

Voordelen van haagplanten

Haagplanten zijn groenblijvend en dat is wel zo fijn, want anders zou je er niet veel aan hebben in de wintermaanden. Als je een haag wilt echt puur voor de privacy, dan is het handig om een snelgroeiende haag te nemen! Die zorgt er namelijk voor dat het in no time dichtgegroeid is. Een ander voordeel is dat de haag een natuurlijke manier is om iets af te sluiten, niks zo lelijk als alleen maar hekwerk in de tuin… Toch?

Laag groeiende haag

Als je een haag wil maar niet per se voor de privacy, dan kun je ook eens kijken naar een laag groeiende haag. Deze wordt dan maximaal rond de 80 centimeter. Deze zijn ideaal om als omheining te gebruiken bijvoorbeeld. Dit staat vooral mooi als je een omheining voor een boom nodig hebt bijvoorbeeld.

Toch hekwerk kiezen? Maar dan groen!

Een andere manier om meer privacy te creëren is als je gebruikmaakt van andere planten, zoals klimplanten. Neem bijvoorbeeld de Klimop als je wilt dat je beschutting snel staat, deze plant groeit namelijk enorm snel! Nadeel is alleen wel dat ie niet gelijk alles dekt, daarvoor heb je wel meer planten nodig.

Afscherming van terras

Je zou ook eens kunnen kijken naar laag hekwerk om de tuin wat af te schermen. Leuk is dan wel als je hier planten bij zet of doorheen laat groeien, dan ziet het er een stuk natuurlijker uit. Mocht je een grotere tuin hebben, dan kun je ook een deel van de tuin afzetten met een hekje. Zo krijg je bijvoorbeeld een aparte plek om lekker te ontspannen. Je ziet steeds vaker dat de tuin uiterst serieus wordt genomen! Hoog tijd dus om daar ook eens naar te kijken.

Een skihut?

Als je het grootser wil aanpakken, dan kun je er ook voor kiezen om een hut te bouwen in de tuin. En dan bedoelen we niet een boomhut, maar eigenlijk meer een skihut! Gemaakt van hout bijvoorbeeld, zodat deze wel opgaat in de natuur. Een hut is een ideale plek om te relaxen, ook kun je er gebruik van maken in de winter. Steek een vuurtje aan en sla een dekentje om je heen! Hoe lekker om in de buitenlucht te genieten?

Zoals je ziet zijn er veel manier om wat meer privacy en leuke hoekjes te creëren in de tuin. Met een paar stappen heb je het voor elkaar! 

advertentie
advertentie