‘Het meisje met de parel’, gemaakt door Antoinette van Rijn is een van de werken die zijn te bewonderen op de expo.
‘Het meisje met de parel’, gemaakt door Antoinette van Rijn is een van de werken die zijn te bewonderen op de expo. Reinaerde

Mensen met beperking starten werk bij Antropia

10 november 2021 om 15:21 Overig

DRIEBERGEN/ WIJK BIJ DUURSTEDE  Cultuur- en congrescentrum Antropia in Driebergen en zorgorganisatie Reinaerde zijn per 1 november een samenwerking gestart. Mensen met een beperking gaan aan de slag bij Antropia op landgoed De Reehorst, daar waar het werk is. Ze draaien mee in het team in een stimulerende omgeving en doen allerlei werkzaamheden in het congrescentrum. Zo kunnen zij verder tot bloei komen en waarde toevoegen. 

Reinaerde wil niets liever dan dat mensen met een beperking iets nuttigs doen en van waarde zijn in de omgeving waar zij wonen. Bij Antropia kunnen zij veel betekenen in de bediening, de keuken en het huishouden. Eric van Veluwen, directeur Antropia: ,,De kandidaten zijn heel gemotiveerd en oprecht en willen graag leren. Het zijn medewerkers die je graag in huis haalt.”

HIGH TEA EN EXPO Naar aanleiding van de samenwerking organiseren Reinaerde en Antropia samen een expositie en high tea. Er is werk te zien en te koop van kunstenaars met een beperking (OutsiderArt). Om de tentoonstelling extra speciaal te maken, kun je er een heerlijke high tea bij boeken. De expositie en high tea zijn op zaterdag 11 december tussen 12.00 en 16.00 uur.

CULINAIR KIJKEN In het congrescentrum worden schilderijen en keramiek tentoongesteld. Er is onder andere werk te zien van kunstenaars van Aterlier ’t Rondeel in Wijk bij Duurstede en Ateliers De Weide Doelen in Utrecht. Tijdens de expo serveren Antropia en de medewerkers van Reinaerde Het Lichtruim een heerlijke high tea. Deze bestaat uit verschillende theesoorten en een uitgebreide keus in hartige en zoete heerlijkheden. Dat wordt culinair genieten!

De high tea kost 19,50 per persoon. Boek de high vóór 8 december via: reserveringen@antropia.nl. Je krijgt dan het verzoek om te betalen.

Wil je alleen de expo bezoeken? Dat kan natuurlijk ook gewoon. Je bent van harte welkom.

advertentie
advertentie