Het routebordje is weggehaald
Het routebordje is weggehaald VVN Wijk bij Duurstede

Bordjes voor het verkeersexamen verdwenen

8 november 2021 om 08:55 Verkeer en vervoer

LANGBROEK/COTHEN In het begin van dit jaar is de route van het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland in Langbroek en Cothen, voorzien van vaste bebording. De organisatie was zeer blij met het idee van de gemeente om die borden permanent aan te brengen. ,,Het was van ons een grote wens en we hadden daar al heel lang om gevraagd. Je moet je voorstellen dat wij dat als afdelingsvrijwilligers dat eerst altijd zelf deden. Dat betekende in alle vroegte opstaan om naar Cothen en Langbroek te gaan en daar de borden met richtingpijlen te bevestigen aan de aanwezige lantaarnpalen of palen van verkeersborden. Na het examen moesten de betreffende borden weer verwijderd worden. Je kunt je voorstellen dat het nog al arbeidsintensief is.”

Echter wat blijkt na een paar maanden: van de ruim 40 bordjes zijn er 20 verdwenen. ,,Eigenlijk is het te triest voor woorden, dat sommige mensen niet met hun handen van gemeenschapsgoederen af kunnen blijven. Ten slotte wordt het geld dat hier voor nodig was door de gemeenschap betaald.”

Natuurlijk liggen de daders op het kerkhof en het zal erg moeilijk zijn om te achterhalen wie de daders zijn. ,,In overleg met de gemeente is besloten om geen aangifte van vernieling te doen, maar we begrijpen dat het echter wel zou moeten, maar de dader(s) vinden zal een lastige opgave zijn

We zouden ook graag voor het verkeersexamen in Wijk bij Duurstede zelf, een dergelijke vast beborde route hebben, maar gelet op deze ervaring, zal er ernstig nagedacht worden of onze gemeente hier gemeenschapsgeld voor over heeft.

In ieder geval zijn wij ernstig gedupeerd, vanwege de onnodige werkzaamheden, die wij als vrijwilliger weer moeten uitvoeren als het praktisch verkeersexamen weer gehouden wordt.” aldus de mensen van Veilig Verkeer Nederland afdeling Wijk bij Duurstede.

Voorbeeld van een routebordje
advertentie
advertentie