Zowy wordt vermist
Zowy wordt vermist Honden Zoekgroep

Wie heeft Zowy gezien, de hond is al een maand zoek

6 november 2021 om 19:01 Dieren

LANGBROEK Stichting Honden Zoekgroep is op donderdag 4 november benadert door de politie om te ondersteunen bij een losloper in Langbroek. Deze losloper bleek al een tijd daar rond te lopen maar liet zich niet benaderen.

Het bleek te gaan om de hond Zowy, die is 10 oktober vermist geraakt in Driebergen, ze was op dat moment 2 weken bij haar eigenaar. Zowy was netjes bij Amivedi aangemeld echter zonder foto. Het is belangrijk voor haar en haar baasje dat ze weer veilig naar huis kan.

,,Zowy is 7 jaar en is niet gewend om aangehaald te worden door mensen, ze houdt hierdoor mensen op een afstand. Ze heeft nog nooit agressie getoond ondanks haar indrukwekkende verschijning maar ze zal vluchten bij benadering”, aldus de medewerkers van de Honden Zoekgroep die op zoek zijn naar Zowy. ,,Deze afstand tot mensen wordt versterkt daar een vermiste hond in een overlevingsmodus gaat en zonder verstoringen enkel vanaf zonsondergang tot zonsopgang zich verplaatst door op zoek te gaan naar voedsel en drinken. Zowy vindt haar voedsel bij boerderijen.

Nu we weten in welke gebied Zowy zich ophoudt, hebben we daar een vangkooi geplaatst. Dit is de enige manier om Zowy veilig te stellen aangezien ze de mens niet vertrouwd. We hebben bij deze vangkooi lekker voer liggen en 24/7 zijn er vrijwilligers in de weer voor haar. We kijken overdag of ze in beeld komt en in de nacht spotten we of ze naar de vangkooi komt. Een taak die we met liefde op ons nemen voor Zowy en haar baasje.”

Men vraagt hulp van de omwonenden: ,,Mocht u Zowy zien, laat haar alsjeblieft met rust zodat ze in dit gebied blijft. Bel ons direct als u haar ziet of de afgelopen weken heeft gezien. Oude meldingen zijn namelijk ook zeer welkom, ook als u bijzonderheden ziet rondom uw erf. Denk hierbij aan voerbakken die leeg zijn, vuilniszakken die kapot zijn of andere opvallendheden. Mocht u camera`s hebben bij u erf, wil u deze dan nakijken? Wellicht staat Zowy daar op beeld.” 

Men hoopt met medewerking van de buurtbewoners Zowy en haar baasje weer bij elkaar te brengen. Heb jij meer informatie die kan helpen bij het vinden van Zowy, bel dan de Honden Zoekgroep via 06-28718926, 06-39447271. 

advertentie
advertentie