Kamerorkest Driebergen in concert
Kamerorkest Driebergen in concert K. Hoevers

Concerten Kamerorkest Driebergen

1 november 2021 om 19:47 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdagmiddag 20 november 15:30 geeft het Kamerorkest Driebergen (KOD) een concert in de Grote Kerk, Hoofdstraat 115 in Driebergen. Op het programma staan werken van Voríšek (symphonie in D) en Dvorák (vioolconcert). Hezelfde programma wordt op zondagmiddag 21 november 15.30 uitgevoerd in de Andrieskerk, Hof 16 in Amerongen

Het KOD heeft na een pauze van anderhalf jaar vanwege Corona, zijn Tsjechische programma ‘Boheems Boeket’ weer opgepakt. Voríšek is een wat minder bekende componist dan Dvorák. Hij was bevriend met Schubert en leefde van 1791 – 1825. Vanaf 1814 begon hij met componeren. Naast zijn pianostukken, waarin invloeden van Bach, Schubert en Beethoven herkenbaar zijn, schreef hij ook kamermuziek, een ‘Missa solemnis’, en de symfonie in D die het KOD nu op de lessenaar heeft staan.

Het vioolconcert van Dvorák zit vol met melodische rijkdom en virtuositeit. Dit geldt zeker voor de solist, maar ook voor het orkest. De getalenteerde, jonge violiste Merel Vercammen speelt de solopartij. Het KOD werkte al eerder met haar samen en is blij dat zij bereid is dit prachtige vioolconcert samen met het orkest te spelen.

Het Kamer Orkest Driebergen (KOD) heeft zijn thuisbasis in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, maar de muzikanten komen uit de hele regio. Het KOD staat onder leiding van dirigent Albert van Eeghen. Samen werken orkest en dirigent serieus aan mooie muziek, gecombineerd met een gezellige sfeer.

Na de coronaperiode is het orkest dringend op zoek naar versterking en verjonging in alle strijkersgroepen. Belangstelling? Kom een keer vrijblijvend meespelen op donderdagavond in muziekgebouw Aurora, de Woerd 3A Driebergen. Contact: orkestchef@kamerorkestdriebergen.nl

advertentie
advertentie