Samen kerst vieren in de Muziek op Schootles
Samen kerst vieren in de Muziek op Schootles Coen Beijer

Muziek op Schoot wintercursus voor jonge kinderen.

1 november 2021 om 09:39 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdagochtend 20 november begint de Muziek op Schoot wintercursus. De cursus is voor kinderen van 0-4 jaar samen met een (groot)ouder en wordt gegeven in basisschol De Werkschuit (Notengaard 17) De eerste weken van de wintercursus zingen we nieuwe en bekende Sinterklaasliedjes en doen verschillende activiteiten daarbij. Zo danst het paard van Sinterklaas  (als handpop) op muziek van Brahms, en zwaaien we met sjaaltjes bij het lied ‘Zie ginds komt de stoomboot’. We bouwen, net als de Pieten een mooie toren van pakjes en lopen als Sint Nicolaas.

De weken daarna staan in het teken van het kerstfeest en zingen we over het versieren van de kerstbom en lichtjes in het donker.

Na oud en nieuw zingen we over de winter, zelfs als het buiten niet koud is kunnen we het in de les laten sneeuwen met witte pompons en kunnen we sleetje rijden.

In elke les spelen de kinderen en (groot)ouders op verschillende instrumentjes zoals sambaballen en bellenbandjes en dansen of bewegen we op muziek en de liedjes.

De wintercursus bestaat uit elf lessen en loopt tot de voorjaarsvakantie in februari.

Meer informatie en opgeven: www.harlekijntje.nl je kunt ook contact opnemen met Jacqueline, 06-49614542 of mail Jacqueline@harlekijntje.nl

advertentie
advertentie