Peter (links) en Bert (rechts) Slagter
Peter (links) en Bert (rechts) Slagter Melanie Marsman

Wijkse broers Slagter schrijven boek over Bitcoin

26 oktober 2021 om 18:47 Lokaal Deel je nieuws

Bert en Peter Slagter, beide Wijkenaren, verdiepen zich al een aantal jaar in cryptomunten. Afgelopen maanden schreven ze samen een boek: ‘Ons geld is stuk. En waarom bitcoin de oplossing is.’ Het boek kwam deze week uit. Alleen in de voorverkoop werden er al duizenden exemplaren verkocht. 


Ons geld is stuk.

In hun boek beschrijven Bert en Peter dat jongeren tegenwoordig niet meer slapend rijk worden door rente op hun spaargeld. Ze worden eerder slapend arm door studieschuld, stijgende huizenprijzen en een rentestand van nul. En dan hebben we het in Nederland nog goed. 


Wereldwijd leven miljarden mensen onder financiële censuur en surveillance of hoge inflatie. Hun bankrekeningen worden afgesloten, omdat ze opkomen voor minderheden of de oppositie steunen. Of ze werken in het buitenland en betalen schandalige tarieven om hun loon naar hun familie thuis te sturen.

Bert en Peter Slagter geloven dat Bitcoin een deel kan zijn van de oplossing. 
 

Betalen met Bitcoin

Deze woensdag werd het boek officieel gelanceerd bij boekhandel Voorhoeve in Hilversum, waar de 250 aanwezigen het boek ter plekke konden afrekenen met Bitcoin. Ook hun drankje konden ze afrekenen in ‘sats’; de ‘cent’ van de Bitcoin.  

advertentie
advertentie