Afbeelding
SCGK

Cantatevesper BWV 150 door Capella Dorestad en Dorestad Consort

28 oktober 2021 om 11:17 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Naast de Choral Evensongs die zeer frequent georganiseerd worden, is er zondag 7 november iets nieuws doen: een Cantatevesper. Johann Sebastian Bach schreef zijn schitterende cantates voor gebruik in de eredienst. 

Zondag 7 november zal op het tijdstip dat u een Choral Evensong gewend bent, 16 uur, een avondgebed plaatsvinden met de Bachcantate ‘Nach dir, Herr, verlanget mich’, BWV 150, als het centrale onderdeel van de viering. Naast de Bachcantate voor koor, sopraan en orkest, klinken koor en orkest ook in het schitterende ‘In te domine speravi‘ van Dietrich Buxtehude. Het koor zingt bovendien a capella ‘Die mit tränen säen’ van Heinrich Schütz.

CAPELLA DORESTAD EN HET DORESTAD CONSORT Het van de grond krijgen van een ‘eigen’ koor van technisch en artistiek hoog niveau lijkt gelukt. Het is een pool van zangers, inmiddels ruim 40 zangers groot! De volgende (daarbij) horende droom is hetzelfde voor elkaar krijgen voor een instrumentaal ensemble: Het Dorestad Consort. Mariëtte Holtrop, zij is beroeps barokvioliste en begeleidt en coacht vele barokensembles, is enthousiast om te helpen dit van de grond te krijgen. Zondag 7 november gaat Het Dorestad Consort het levenslicht zien, waarbij er in enkele bezetting (viool I en II, fagot, cello, violone en continuo-orgel) wordt gespeeld op authentieke instrumenten. Het geheel staat onder leiding van Rienk Bakker.

De liturg zondagmiddag is Henk Kroese.

KOMT U VOORAL WEER NAAR DE KERK! Er geldt geen maximum voor het aantal bezoekers in de kerk meer. Ook registratie (vooraf) van uw aanwezigheid is niet meer nodig. De 1,5 meter afstand is vervangen door het ‘devies’ gepaste afstand te bewaren. Het behoeft geen toelichting dat u bij (twijfel over) klachten uiteraard thuisblijft. Kiest u (toch) voor meebeleven via de livestream, of wilt u later nog eens terugkijken, ga naar  https://www.scgk.nl/  voor de directe link voor de live stream.

TOEGANGSPRIJS Ook (zeker) deze cantatevesper is een zeer kostbare aangelegenheid. Als voor u het betalen van een heel gangbaar toegangsbedrag van € 15,- tot de mogelijkheden behoort, vraagt men u dat ‘gewoon’ – zij het niet verplicht – te doen. 

advertentie
advertentie