Afbeelding
Groenewoudt

Allerzielen 2021 samen vieren in de kerk

25 oktober 2021 om 11:10 Religie

WIJK BIJ DUURSTEDE/COTHEN Na 2 jaar gaat het er weer van komen! Allerzielen wordt weer gevierd in de kerk. Vorig jaar kon er geen viering zijn door corona. Er was toen een inloop/doorloop in de kerk. Dit was een goede oplossing maar kan toch een echte viering niet vervangen. Dit jaar is er weer een ‘ouderwetse’ Allerzielenviering. Op dinsdag 2 november ben je van harte welkom om samen de dierbaren te herdenken.

,,Het zal misschien niet gemakkelijk zijn, maar tegelijk kan samen vieren en gedenken ook vrede geven. Men komt bijeen in het geloof dat ons leven in Christus geborgen is bij God. Hij die de dood heeft overwonnen zal ook ons tot eeuwig leven brengen. Een eeuwig leven bij Hem, bij wie – zo bidden wij – onze overleden dierbaren nu reeds mogen zijn.”

De viering begint om 19.00 uur. Voorafgaand aan de viering is de begraafplaats aan de Steenstraat open van 18:15 u-18:45 uur. U krijgt een graflicht en het graf van uw overleden dierbare zal gezegend worden. Na afloop van de viering staat er koffie en thee klaar achter in de kerk en kunt u even napraten.

COTHEN Na de viering is er om 20.30 uur een ceremonie op begraafplaats Groenewoud in Cothen, waarbij de graven en urnen gezegend zullen worden. Als u meegaat naar Groenewoud, dan krijgt u daar een graflichtje om bij het graf of de urn van uw overleden dierbare te plaatsen. Na afloop van de rondgang op de begraafplaats is er koffie of thee, dit alles (graflicht en koffie/ thee) worden u aangeboden door uitvaartondernemer Smorenburg.

Men hoopt u op 2 november in de kerk, op de begraafplaats aan de Steenstraat en/of op de begraafplaats Groenewoud te mogen begroeten.

De begraafplaats
advertentie
advertentie