De schrijver van de twee boeken
De schrijver van de twee boeken eigen foto

Uitkijktoren De Kaap op de cover!

22 oktober 2021 om 11:51 Lokaal Deel je nieuws

Bij uitgeverij E-Pulp Publishers is de verhalenbundel ‘Meer mysteries voor Robbie Corbijn’ van detectiveschrijver Anne van Doorn uitgekomen. Eén van de verhalen speelt zich af in Cothen. Maar het is niet het enige mysterie waarin onze regio het decor vormt. Wat bij de eerste oogopslag al opvalt, is dat uitkijktoren De Kaap op de cover prijkt. Dat is beslist geen toeval. “Een van de verhalen speelt zich op deze locatie af,” bevestigt de schrijver, die ook als M.P.O. Books aan de weg timmert. “De Kaap is voor onze regio een iconisch bouwwerk en daarom heel geschikt voor een mysterie.”

De meeste verhalen in de nieuwe bundel verschenen eerder als e-book. Zo ook ‘De brieven die onheil spelden’, het verhaal waarmee het boek begint. In dit mysterie vertelt particulier rechercheur Robbie Corbijn over een zaak die speelde toen hij nog bij de politie werkte. Een jonge fruitboer werd vermoord. Het leek op een roofmoord, tot de weduwe dreigbrieven vond die het misdrijf in een ander licht plaatsten. Hoewel nergens wordt genoemd waar deze zaak zich afspeelde, zal de oplettende lezer Cothen in de beschrijvingen herkennen.

Over Cothen gesproken, zojuist is het negende deel in de District Heuvelrug-serie van M.P.O. Books als e-book uitgebracht. Een luxe paperback verscheen al in 2014. In ‘Cruise control’ maakt de recherche jacht op een moordenaar die een cruisende homo doodschoot op de Treekerpunt, even ten noorden van Maarn. Na lang speurwerk is een inwoner van Cothen de hoofdverdachte. In deze regiothriller komen heel wat bekende natuurgebieden voorbij, waar de dader genadeloos toeslaat.

Oplettende lezers weten dat de twee series -- District Heuvelrug van M.P.O. Books en de Robbie & Lowina-reeks van Anne van Doorn -- elkaar overlappen. “Robbie Corbijn is, onder een andere naam, een belangrijk personage in de District Heuvelrug-reeks,” legt Anne uit. “In ‘Cruise control’ speelt hij een controversiële rol die hem op de buik geschreven staat. In mijn andere serie is hij tien jaar ouder en een stuk wijzer.”

‘Meer mysteries voor Robbie Corbijn’ van Anne van Doorn en ‘Cruise control’ van M.P.O. Books zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Pettinga en The Read Shop in Wijk bij Duurstede, via internet voor respectievelijk 17,95 en 18,95 euro. Meer informatie over de auteur is te vinden op www.mpobooks.nl.

advertentie
advertentie