Archeologische en historische geheimen van de Kaapse Bossen
Archeologische en historische geheimen van de Kaapse Bossen Natuurmonumenten Kaapse Bossen

Archeologische- en historische geheimen van de Kaapse Bossen

3 juni 2018 om 11:30 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Iedereen kent de Utrechtse Heuvelrug als een uitgestrekt bosgebied waar je plezierig kunt wandelen, fietsen, moutainbiken en paardrijden, maar dat er in die bossen ook archeologische en historische overblijfselen te zien zijn, is veel minder bekend.

Grafheuvels komen u misschien nog wel vaag bekend voor, maar er valt veel meer te zien, zoals ijssmeltwaterdalen, oude wegen en kerkepaden, karresporen, grens- en perceelafscheidingen, bos- en akkerwallen, gronden van raatakkers (zogenaamde celtic fields), eikenhakhoutpercelen etcetera. Iedere periode en gebruik heeft hier in de afgelopen eeuwen z'n sporen achtergelaten.

Onder deskundige leiding van een archeoloog en twee gespecialiseerde gidsen kunt u hier kennis mee maken.

Zaterdag 13 oktober om 13.30 uur wordt u ontvangen met een kop koffie/thee in de orangerie van het Landgoed de Ruitenberg. Er wordt gestart met een inleiding en een korte vragenronde (30 minuten) om vervolgens het bos in te gaan voor een rondwandeling (twee uur) langs de diverse items waarbij ter plekke verder uitleg gegeven wordt.

PRAKTISCHE GEGEVENS Trek wandelschoenen aan. Kosten à € 2- ter plekke te voldoen. Aanmelding en vragen: Frits van der Leije, fvanderleije@gmail.com Aanmelden en deelname: in volgorde van aanmelding (groepsgrootte is maximaal 30, bij overschrijving wordt een nieuwe groep geformeerd en een nieuwe datum geprikt). Na inschrijving ontvangt u een routebeschrijving en vanuit de duurzaamheidsgedachte wordt carpoolen of de fiets aanbevolen als vervoermiddel naar de orangerie.

Deze unieke excursie is een gezamenlijk initiatief van Team Erfgoed van de Gemeente Heuvelrug, de Vereniging Natuurmonumenten locatie Kaapse Bossen en de Historische Kring Tussen Rijn en Lek.

advertentie
advertentie