Niek, Henny, Anke en Aukje, bestuursleden van Vereniging Natuur en Milieu-IVN
Niek, Henny, Anke en Aukje, bestuursleden van Vereniging Natuur en Milieu-IVN VNMW-IVN

Wijkse Vereniging Natuur en Milieu-IVN zoekt bestuursleden

20 oktober 2021 om 15:47 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Vereniging Natuur en Milieu-IVN behoort met bijna 200 leden tot de grootste verenigingen van Wijk bij Duurstede. Veel leden zetten zich in als vrijwilliger in één van de werkgroepen. Dat is leuk werk, maar de vereniging moet ook bestuurd worden. De VNMW heeft dringend behoefte aan nieuwe bestuursleden. De zittende bestuursleden vertellen waarom je je juist nu hiervoor moet aanmelden.

,,De grootste voldoening zit in het gezamenlijk met gelijkgestemden iets moois voor elkaar krijgen, waar je vervolgens iedere dag van kunt genieten omdat het allemaal in je eigen gemeente is. Je voelt dat je als bestuurslid en als vereniging echt werkt aan belangrijke doelen. Daarbij komen je ook nog eens in contact met leuke en interessante mensen die je anders waarschijnlijk nooit zou hebben ontmoet.

En ja, het is soms hard en lang werken om iets te bereiken, maar het kan ook makkelijker gaan dan je denkt. Het groot onderhoud in de Heemtuin was bijvoorbeeld al jaren een zorg en niet oplosbaar probleem. Toen dit een keer ter sprake kwam bij een overleg met de wethouder en ambtenaren werd er meteen actie ondernomen en een paar weken later heeft de gemeente ons hier fantastisch mee geholpen.

Als bestuur hebben we een aantal jaren geleden een nieuwe werkgroep opgezet die zich bezig ging houden met het groenbeleid in de gemeente, dus met bestemmingplannen, kapvergunningen en natuurprojecten. De afgelopen tijd was natuureducatie voor kinderen wat weggezakt. Dat hebben we weer nieuw leven ingeblazen door de samenwerking te zoeken met Natuurlijk heel leuk, De Wijkse Moestuin en Kinderboerderij De Vliert. Voor de komende jaren ligt de uitdaging vooral in het behouden van de continuïteit binnen het bestuur. Daarom zijn we op zoek naar mensen met hart voor natuur en milieu, die zich samen met de leden van de vereniging willen inzetten om nog meer ‘groen’ te realiseren in Wijk bij Duurstede.”

OOK BESTUURSLID WORDEN BIJ VERENIGING NATUUR EN MILIEU/IVN? Men zoekt enthousiaste bestuursleden die samen met het huidige bestuur en in nauwe samenwerking met de werkgroepen de koers van de vereniging bepalen en zorgdragen voor een toekomstbestendige vereniging. Ervaring binnen een bestuursfunctie is prettig. ,,Het belangrijkste is de inzet en ambitie waarmee de functie vervuld wordt. De sfeer in het bestuur is professioneel maar toch gemoedelijk, we kennen elkaar en gebruiken elkaars sterke punten. Affiniteit met en kennis van natuur en/of landschap is een pre, maar niet beslist noodzakelijk.”

Men zou heel blij zijn met een nieuwe penningmeester, maar andere bestuursleden zijn ook van harte welkom. Het bestuur vergadert zo’n 6-8 keer per jaar in de avonduren (in overleg), daarnaast zijn er twee ledenvergaderingen. Verder onderhouden ze contacten met andere (regionale) natuurorganisaties.

Interesse in een boeiende bestuursfunctie? Kijk op de website van de vereniging voor meer informatie en meld je aan voor een kennismakingsgesprek met het bestuur via info@vnmw.nl 

advertentie
advertentie