Filmhuis Cowboys

17 oktober 2021 om 17:44 Lokaal Deel je nieuws

Filmhuis Cowboys

Troy (Steve Zahn) en zijn jonge transgender zoon Joe zijn op de vlucht in de bergen van Montana voor Joe’s conservatieve moeder. Ze hopen de Canadese grens over te steken, waar Joe zichzelf mag zijn. Maar terwijl ze als een stel cowboys de wildernis doorkruisen, worstelt vader Troy met zijn psychische problemen die erger worden wanneer zijn medicatie opraakt. Tegelijk is een lokale politieagente hun op het spoor. Als de agente meer over de zaak te weten komt, krijgt ze sympathie voor de vermeende ontvoering en ziet ze in hoe complex de situatie is.

Regisseur Anna Kerrigan maakte met Cowboys een aangrijpend portret over een transitionele jeugdervaring.  Door een compassievolle lens laat ze een indringend familiedrama zien met trekjes van een moderne western. Haar zorgvuldige regie breekt met alle stereotypen en laat een transgender-kind zien dat niet meer twijfelt over wie ze is. Het enige wat haar omgeving moet leren, is om haar te accepteren.

Dinsdag 26 oktober 18.30 uur en dinsdag 9 november 21.00 uur. Beide avonden zonder pauze. Er is een coronacheck.
Kaarten verkrijgbaar via kaartverkoop@calypsotheater.nl,  bij Van Ginkel Muziek of aan de kassa van het theater (vanaf een half uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie