De familie Mouthaan draagt de mobiele AED over aan AED HartstikkeNodig
De familie Mouthaan draagt de mobiele AED over aan AED HartstikkeNodig Ali van Vemde

Familie Mouthaan uit Wijk bij Duurstede schenkt mobiele AED aan AED HartstikkeNodig

16 oktober 2021 om 07:50 Zorg

WIJK BIJ DUURSTEDE Recent deed AED HartstikkeNodig een oproep voor donaties om een mobiele AED te kunnen aanschaffen. Deze actie heeft zeker succes gehad. De familie Mouthaan heeft het hele bedrag voor deze mobiele AED geschonken. Dinsdag volgde een feestelijk moment toen de AED officieel werd overgedragen aan voorzitter Freddy Scherpenzeel en bestuurslid Wil van Dam van AED HartstikkeNodig.

door Ali van Vemde

Veel ophef wil de familie Mouthaan er niet van maken, maar zij heeft de mobiele AED geschonken ter nagedachtenis aan hun overleden zoon en broer Peter. Hij overleed in 2015. „Wij vinden het belangrijk dat er veel AED’s beschikbaar zijn. In Wijk bij Duurstede is dat gelukkig al zo, maar wat wij graag zouden zien is dat ook het bedrijfsleven een financiële bijdrage wil leveren.”

Op 16 oktober is het World Restart A Heart Day, de dag om de AED onder de aandacht te brengen. Een mooie dag om hier nog eens extra de nadruk op te leggen. Voorzitter Freddy Scherpenzeel deed dit al door aandacht te vragen voor AED HartstikkeNodig tijdens de Dijkenloop, die hij vol enthousiasme heeft meegelopen. De vraag naar een mobiele AED wordt steeds groter, bijvoorbeeld door mensen die buiten de gemeente op vakantie willen of een dag uit willen gaan, maar dit niet aandurven omdat ze een hartziekte hebben. Maar ook vanuit de evenementensector stijgt de vraag. Vrijwilligersorganisatie hebben vaak niet de middelen om een mobiele AED aan te schaffen.

In totaal is er met de inzamelingsactie een mobiele AED en een mooi bedrag van € 567,50 opgehaald. Dit betekent dat inwoners uit de gemeente, maar ook organisatoren van evenementen vanaf nu de AED tegen een kleine donatie kunnen lenen. Dit kan door een mail te sturen naar freddyscherpenzeel@hotmail.com of te bellen 06 15149474. Ook donaties zijn nog steeds heel erg welkom. AED HartstikkeNodig steunen? Maak dan een bedrag over op NL03 RABO 0156474387 ten name van Stichting AED HartstikkeNodig. Met deze donaties kan de stichting ook in de toekomst het onderhoud aan de AED’s uitvoeren en de vrijwilligers gratis opleiden in reanimatie en AED.

advertentie
advertentie