Burgemeester Iris Meerts was te gast bij OKW café voor de primeur van de video's van Wijkse ondernemers
Burgemeester Iris Meerts was te gast bij OKW café voor de primeur van de video's van Wijkse ondernemers Ali van Vemde

Ondernemers uit Wijk bij Duurstede in drie korte filmpjes bij OKW Café

12 oktober 2021 om 13:28 Zakelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Maandelijks organiseert de OKW (Ondernemers Kring Wijk bij Duurstede) het OKW Café. Hier ontmoeten ondernemers uit de gemeente elkaar, worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld en contacten gelegd. Op de eerste maandag van de maand worden deze avonden op wisselende locaties gehouden. Maandag 4 oktober was een bijzondere avond, want in de mini bioscoop (The (Any)Thing) bij O.T.T.O. werden drie korte filmpjes vertoond van Wijkse ondernemers, gemaakt door Huub Bakker en André van Zwieten. De video’s zijn mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede, voormalig centrummanagement, Ondernemersvereniging Binnenstad Wijk bij Duurstede, OKW, Museum Dorestad  en de gemeente.

door Ali van Vemde

Burgemeester Iris Meerts was deze avond aanwezig om als eerste de filmpjes te bekijken. Daarna mochten de ondernemers, in kleine groepjes, plaatsnemen in de grootste- zeven persoons - zaal van de bioscoop. Deze filmpjes zullen binnenkort ook te zien zijn op de website van de OKW. De reacties waren zeer positief. Op boeiende wijze wisten de ondernemers te vertellen over hun werk en hun passie. Een mooi inkijkje in enkele van de bijzondere bedrijven die Wijk bij Duurstede rijk is.

PROMOTIE De filmpjes over de ondernemers zijn gemaakt als afsluiting van een serie om Wijk bij Duurstede te promoten. Twee eerdere filmpjes stonden in het teken van toerisme en recreatie. Een filmpje over mooi ondernemerschap sluit hier prima bij aan. Het Wijkse ondernemersklimaat kenmerkt zich door toonaangevende en innovatieve industrie en handel. Dat is natuurlijk al heel lang zo, want ook het vroegere Dorestad stond hierom bekend. De filmpjes over de ondernemers vertellen bijzondere verhalen. Marcel de Backer van New Forrest vertelt enthousiast over zijn bedrijf en laat zien hoe de snacks worden gemaakt. Maar ook meubelmaker Joost Posthouwer van VAN Hout, die maatwerk meubels maakt en bekend staat om de unieke ontwerpen, de fraaie afwerking en kwaliteit, laat de passie zien waarmee hij zijn werk doet. Heel bijzonder is ook het verhaal van Gildeslager Mulder. Tussen de koeien wordt het verhaal verteld van de ambachtelijke slager. De liefde voor de dieren en het vakmanschap brengen prachtige producten voort.

OKW De Ondernemers Kring Wijk bij Duurstede wil zo goed mogelijk de belangen behartigen van ondernemers in de gemeente, zzp’ers en freelancers. Dit is goed om de onderlinge contacten te bevorderen en het economische klimaat te stimuleren. Ook treedt de OKW op als gesprekspartner en vraagbaak. Hier hoort ook bij het actief onderhouden van relaties met lokale- en regionale overheden, officiële instanties en andere verenigingen en overkoepelende organisaties. 

advertentie
advertentie