Het begin van een zeer geslaagde dag
Het begin van een zeer geslaagde dag Ali van Vemde

Fietsen en beleven; Rotary Wijk bij Duurstede kijkt terug op geslaagd Zietsen experiment

13 oktober 2021 om 11:55 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE De allereerste editie van het Zietsen zit erop. Zaterdag trokken verschillende groepjes eropuit om niet alleen een fietstocht te volbrengen, maar vooral ook om onderweg leuke, interessante dingen te ontdekken. Iedere groep had een eigen begeleider. Op de Markt startten de groepjes  met de zelfgekozen route. Het werd een groot succes.

door Ali van Vemde

Alle routes gingen langs drie of vier locaties, waar iets bijzonders te beleven was. Juist de variëteit in de activiteiten sprak de deelnemers heel erg aan. Een veelgehoorde opmerking was dan ook: „Dat smaakt naar meer.” Rondleidingen bij bedrijven, maar ook varen met de brandweer of een vraag stellen aan de burgemeester; het kon allemaal. In de Grote Kerk werd gezamenlijk geluncht.

Zietsen (zien + fietsen) is georganiseerd door de Rotaryclub Wijk bij Duurstede. Het evenement is zeker voor herhaling vatbaar. Zowel de deelnemers als de deelnemende bedrijven waren erg enthousiast. Wat deze tocht extra mooi maakt, is dat hier twee goede doelen mee worden gesteund: Stichting BED en Hospice Duurstede. Volgende week een foto impressie van deze unieke dag.

advertentie
advertentie