Afbeelding
Bordeaux-stad: Foto door Borja Lopez via Pexels

Ultiem genieten vanuit een vakantievilla in de buurt van Bordeaux

11 oktober 2021 om 07:27 Partnercontent

Onlangs deed de herfst officieel zijn intrede. Hoewel veel mensen al het aangename van de zomer zullen missen, heeft het najaar natuurlijk ook zo z’n gunstige kanten. Als de dagen korter worden en het buiten kouder wordt, biedt dat de perfecte gelegenheid om het binnen knus te maken. Zo kunt u onder het genot van een hapje en drankje nieuwe plannen maken voor uw volgende vakantie. Wilt u in de aankomende lente of zomervakantie vieren in Frankrijk en wilt u bruisende activiteiten afwisselen met ultiem relaxen?

In dit artikel belichten we de veelzijdige mogelijkheden die een vakantiehuis in Frankrijk met privézwembad u te bieden heeft. Zo’n villa op een vakantiepark van een gerenommeerde keten is de perfecte uitvalsbasis om mooie stedentrips te maken, zoals naar de schitterende stad Bordeaux.

Deze highlights van Bordeaux mag u niet missen: 

Proef de mooie wijnen uit de Médoc, Saint-Emilion en andere bekende AOC’s. Het is aan te raden om de Urban Wine Trail app op uw smartphone te downloaden, die u langs de beste bars à vin van de stad voert. Zo kunt u alle parels onder de wijnen naar hartenlust proeven;

Winkelen in de wijk Les Chartrons. Houdt u van shoppen? Breng dan een bezoek aan de sfeervolle stadswijk Les Chartrons, die als het ware het Notting Hill van Bordeaux is. Op de hoek van de Rue Notre-Dame is Village Notre-Dame te vinden, een antiek gebouw met tientallen charmante antiekwinkeltjes;  

Bewonder de Miroir d’Eau en Place de la Bourse. Wilt u de meest fotogenieke plek van de stad zien? Breng dan een bezoek aan de prachtige nevelfontein Miroir d’Eau en het achttiende-eeuwse Place de la Bourse aan de rand van de Garonne. Deze highlights van Bordeaux kunt u ook bezoeken tijdens de indrukwekkende Unesco-wandeling.

Bourgondische levensstijl

Onder andere vanwege de bijzondere en lange geschiedenis van de stad, noemen vooraanstaande magazines van over de hele wereld Bordeaux de absolute must-see city. De oorsprong van Bordeaux gaat terug tot in de derde eeuw voor Christus. In die periode werd er door de oude Kelten voor het eerst een nederzetting gesticht. Vervolgens werd de stad verder uitgebouwd door de Noormannen, Engelsen, Franken en Romeinen. De fenomenaal mooie invloeden van al deze volkeren zijn nog altijd goed te zien. Bordeaux staat bekend als de mooiste stad van Frankrijk na Parijs. Daarom kunt u zich ongetwijfeld voorstellen dat u aan één dag niet genoeg hebt om de gevarieerde architectuur, de rijke cultuur, het joie de vivre van de Bordelais en de Bourgondische levensstijl in alle schakeringen te ervaren.

Door een luxe en eigentijds vakantiehuis op een vakantiepark in de buurt te boeken, kunt u Bordeaux zo vaak bezoeken als u wilt. FranceComfort speelt hier met vakantiepark Résidence Château de Salles perfect op in.

Verkoeling na een stadswandeling 

Na iedere stedentrip die bol staat van kunst en cultuur snuiven, gaat er niets boven thuiskomen bij uw comfortabele vakantievilla. Wilt u dit jaar genieten met een extra grote G? Résidence Château de Salles is een vakantiepark in Frankrijk waar het ook mogelijk is om vakantie te vieren vanuit een vakantiehuis met een privézwembad. Hier vindt u verkoeling na een warme dag en kunt u al uw spieren na stevige stadswandelingen weer heerlijk soepel maken. Zijn er ook kinderen onder uw reisgezelschap? Zij zullen zich oneindig lang vermaken met zwemmen en spelen in het heerlijke water. Bovendien geniet u van dit alles, zonder rekening te hoeven houden met openingstijden en andere mensen om u heen.   

advertentie
advertentie