Walking Football in nieuw tenue
Walking Football in nieuw tenue Wes Janssen

FC Utrecht-icoon Ton de Kruijk reikt nieuwe tenues Walking Football in Wijk uit

8 oktober 2021 om 10:54 Voetbal

WIJK BIJ DUURSTEDE Meer dan twintig spelers melden zich wekelijks op donderdagmiddag voor hun potje Walking Football in Wijk bij Duurstede. Rennen en tackelen mag niet maar de gezelligheid is er niet minder om. Donderdagmiddag 7 oktober is speciaal omdat er een nieuw tenue wordt uitgereikt door Ton de Kruijk, oud-speler van FC Utrecht met 300 eredivisiewedstrijden en 50 doelpunten in de benen.

door Wes Janssen 

Deze middag zijn er ook drie gastspelers: de buurtcoaches Tobias Wijnmaalen, Robin Schenk en beleidsadviseur Sport Jorike Olde Loohuis, die zelf ook een leuk balletje kan trappen.

Jorike: ,,Na corona proberen we de mensen weer aan het sporten te krijgen. Er is veel contact met scholen en verenigingen om elke groep te bereiken. De gemeente subsidieert veel initiatieven maar verbinden is vaak belangrijker dan het geld.”

SBS SPORT De belangstelling voor Walking Football is groeiend vertelt Pieter Barte van SBS Sport, die de activiteiten organiseert. ,,We zijn niet alleen bezig met Walking Football maar ook met Wijk Loopt, een wandelprogramma voor ouderen, Wijk Balans en Spel ook voor ouderen en Wijk Fit voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Verder doen we nog conditie- en hersteltraining voor voetbalclub CDW en hockeyvereniging Dorsteti.”

,,Mensen zoals Pieter zijn goud waard voor de gemeente”, vertelt Jorike. “Met zijn inzet en enthousiasme inspireert hij anderen en is belangrijk voor de sfeer.”

TENUE Het tenue is natuurlijk uiteenlopend qua maatvoering en de kleuren weerspiegelen de sportverenigingen van Wijk bij Duurstede. Met zijn 81 jaar is Cor van Dam de oudste speler en de benjamin is de 48-jarige Michel Copier, die de sponsors heeft benaderd en verantwoordelijk is voor pasvorm van het tenue. De sponsoren waren Fitt 4 All, Garage Duurstede, Café Ome Ko, Stadsbrouwerij De Dikke, Van Leeuwen Kipspecialiteiten, Onderlinge Verzekeringen, Mico Bouwbegeleiding, Omgevingsadviesbureau, Loodgietersbedrijf Rob Balk, P.van Echteld Autoschade en Koppers Sports. 

Na de onderlinge wedstrijdjes was er nog een hapje en drankje en werd Pieter Barte in het zonnetje gezet door Tobias Wijnmaalen. Tobias: ,,De samenwerking met Pieter verliep vanaf het begin op rolletjes. Hij is er altijd en zorgt voor de trainingsfaciliteiten. We ontmoetten elkaar bij het hardlopen en was meteen een band en zo zijn ook de vitaliteitstesten ontstaan.”

Wie meer wil weten over Walking Football of de andere activiteiten kan bellen met Pieter: 06-11357542 of mailen naar pbarte@hotmail.nl.

Ton de Kruijk overhandigt shirt aan Kees Hopman
Pieter Barte
Jorike Olde Loohuis geeft uitleg
advertentie
advertentie