De Bibliotheek Z-O-U-T organiseert activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

4 oktober 2021 om 13:29 Lokaal Deel je nieuws

Tijdens de Kinderboekenweek (6 tot en met 17 oktober) organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T verschillende online en offline activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van beroepen, onder het motto Worden wat je wil. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om te fantaseren over de toekomst.? 
 
Activiteiten in de Bibliotheek
De Bibliotheek Z-O-U-T organiseert tijdens de Kinderboekenweek leuke activiteiten om kinderen te laten dromen over later.

Talententester: van Talenwonder tot Dingenzoeker
In de Bibliotheek ontdekken kinderen tijdens de Kinderboekenweek wat ze allemaal wel niet zouden kunnen worden: van Talenwonder tot Dingenzoeker. Door het doen van de Talententester ontdekken ze welke toekomsten er in het verschiet liggen. Ook is er een stickerspeurtocht. Kinderen gaan daarbij op zoek naar antwoorden rondom leuke weetjes over beroepen en talenten.

Gamen in de bieb
In de game ‘Worden wat je wil’ komen kinderen te weten welk beroep het beste bij ze past. Door een  Smartphone mee naar de Bibliotheek te nemen en de QR-code op de poster te scannen kunnen kinderen de leukste vragen beantwoorden.

Kinderboekenweek voorstellingen
Op zaterdag 9 oktober is in de Binder in Leersum de kindervoorstelling ‘De Ridder zegt nee’ van Joes Boonen te zien. Een grappige, interactieve voorstelling die gaat over een lief riddertje, een grote draak, je alleen voelen en een bijzondere vriendschap. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.
Woensdagmiddag 13 oktober speelt de goedlachse Jeritza Toney in De Cultuurhoek in Driebergen een vrolijke voorstelling voor kinderen van 4 jaar en ouder. De voorstelling  ‘Waar is mijn lach’ gaat over een lach die… kwijt is! 
Kaartjes voor beide voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater

Meer in de bibliotheek 
De Bibliotheek  Z-O-U-T biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot en met 17 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.  

advertentie
advertentie