Stichting Concerten Grote Kerk
Stichting Concerten Grote Kerk SCGK

Choral Evensong met Convocati

5 oktober 2021 om 10:36 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondag 10 oktober wordt in een Choral Evensong in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede opnieuw liturgie gevierd. De Evensong vindt zoals altijd plaats om 16:00 uur.

Convocati onder leiding van Gerard Beemster zal voor de tweede keer bij ons als koor te gast zijn. Op 5 juli van 2020 zongen ze – toen onder leiding van Ardaan Derksen – al eerder een Choral Evensong in de Grote Kerk. Convocati heeft (net als het Kathedrale Koor Utrecht dat ook onder leiding van Gerard Beemster staat) de Sint-Catharinakathedraal als thuisbasis. Gerard Beemster heeft zondag de muzikale leiding. Pim Schipper, de hoofdorganist van de Grote Kerk, bespeelt het Harrison & Harrison-orgel en Henk Kroese is de liturg.

FYSIEKE TOEGANG Na de versoepelingen van Coronamaatregelen op 25 september geldt geen maximum meer voor het aantal bezoekers in de kerk. Ook registratie (vooraf) van uw aanwezigheid is niet meer nodig. De 1,5 meter afstand is vervangen door het ‘devies’ gepaste afstand te bewaren. Kom dus vooral weer naar de Grote Kerk! Kiest u (toch) voor meebeleven via de live stream, of wilt u later nog eens terugkijken, kijk dan op www.scgk.nl

GEZONDEN DELEN Als gezongen delen kent de Choral Evensong van zondag 10 oktober het volgende programma: A Prayer of King Henry VI  van Henry G. Ley (1887 - 1962) klinkt als Introïtus; de gezongen Preces en Responses zijn gecomponeerd door Christiaan Winter (1967); de Chant is Psalm 119 (vs 33 – 40) en is van de hand van Edwin Edwards (1830 - 1907) en James Turle (1802 – 1882); e lofzangen, het Magnificat & Nunc Dimitis, voor deze zondag komen uit de Evening Service in G en zijn op muziek gezet door Edward Bairstow (1874 - 1946); als Anthem zal O pray for the peace of Jerusalem van Herbert Howells (1892 - 1983) klinken.

Een door-en-door Engelse Choral Evensong, om de vingers bij af te likken! In de loop van deze week zal het complete programmaboekje via de homepage van www.scgk.nl te downloaden zijn.

VRIJWILLIGE TOEGANGSPRIJS Zowel bij fysieke entree als toegang tot de live stream verkopen we geen toegangsbewijzen. Een klemmend beroep op u om – als u het kunt missen – een gangbaar toegangsbedrag (suggestie € 10,00 per persoon) vrijwillig te betalen?

advertentie
advertentie