Afbeelding
Moerschy/Pixabay

In deze regio huizenprijzen kleine 1,5 ton hoger dan landelijk gemiddelde

24 september 2021 om 09:09 Wonen

REGIO De huizen in Bunnik, Zeist, Houten en Wijk bij Duurstede behoren tot de duurste van het land. Een koopwoning kost hier gemiddeld 555.000 euro. In een jaar tijd zijn in deze regio de prijzen met 21,8 procent gestegen.

door Kuun Jenniskens

Deze cijfers zijn gebaseerd op NVM transacties. Zoals gezegd stegen de prijzen in de in deze streek met 21,8 procent ten opzichte van een jaar geleden. Over het hele land gezien ligt dat percentage op 18 procent. 

Binnen de NVM rapportages bestaat de regio Bunnik/Zeist ook uit Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, Soest en De Bilt. 

DUURDER DAN AMSTERDAM EN UTRECHT Met een gemiddelde huizenprijs van 555.000 euro prijkt de regio Bunnik/Zeist als nummer drie in het rijtje met ‘duurste huizen’. Dat is na het Gooi en Zuid Kennemerland, maar boven Amsterdam. Het goedkoopst is het wonen in Zeeuws Vlaanderen.

Huizenkopers uit de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag) wijken steeds meer uit naar kleinere buurgemeenten en naar regio’s buiten de randstad. Prijzen in de stadsregio Utrecht liggen gemiddeld op 463.000 euro en daar lag de stijging nog hoger: 22,3 procent.

Landelijk gezien kostte in 2016 een woning gemiddeld iets onder de 250.000 euro. In vijf jaar tijd is dit door gestegen naar 410.000 euro. De huizen in de Kromme Rijnstreek, Zeist en Utrechtse Heuvelrug zijn gemiddeld nog weer 145.000 euro duurder dan het landelijk gemiddelde.

advertentie
advertentie