Fietsend op de Langbroekerdijk bij De Weide Blik
Fietsend op de Langbroekerdijk bij De Weide Blik Eline van de Veen

AUDIOTOUR OP FIETS: stuurgroep Kromme Rijnlandschap viert dit weekend 45-jarig bestaan

23 september 2021 om 12:48 Natuur en milieu

REGIO De Stuurgroep Kromme Rijnlandschap bestaat 45 jaar. De stuurgroep helpt particuliere grondeigenaren met het beheer en inrichting van natuur en landschap op hun terrein. Dat doen ze in opdracht van de gemeente Bunnik, Wijk bij Duurstede, Zeist en Utrechtse Heuvelrug. Dit weekend start een fototentoonstelling en een audiotour om het 45-jarig bestaan te vieren. Zo delen ze verhalen van boeren en buitenlui, die samen het landschap maken. En zetten zij betrokken particuliere grondeigenaren in de spotlights.

FOTOTENTOONSTELLING Vanaf eind september staan grote portretfoto’s van deze mensen in de gemeentehuizen van Bunnik, De Bilt, Houten, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. Schrijver en journalist Janny Ruardy fotografeerde acht mensen, die zich ieder op hun eigen wijze inzetten voor een bio divers Kromme Rijnlandschap. Van biologisch boeren met kruidenrijk gras tot de aanleg van een voedselbos. Wilt u de complete fototentoonstelling zien? Kom dan op zaterdag 25 september tussen 13.30 - 17 uur of zondag 26 september tussen 11 - 17 uur naar: In De Weide Blik, Langbroekerdijk 23 in Driebergen.

FIETSROUTE Ter gelegenheid van het jubileum maakte een van de landschapscoördinatoren een fietsroute (ca 20 km) door het afwisselende Kromme Rijnlandschap. Boeren en buitenlui vertellen in de audiotour over een stukje landschap dat zij hebben gemaakt. De audiotour kunt u hier downloaden. Het bevat een podcast met vijf gesprekken; met Kees Mandersloot over het Klompenpad bij Broekbergen; met Leny Visser over erfinrichting op haar molenterrein in Werkhoven; met Michel Bos over zijn hoogstamboomgaard; Piet van Dijk over de aanleg van een moerasje met poel op zijn terrein; en Reijer van Dijk over de eikenlaan op de Strijp.

Vanaf oktober kunt u de fietsroute met audiotour afhalen in het gemeentehuis van uw gemeente.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie