In het Kermismuseum
In het Kermismuseum Jan Oechied

Leden van de WABO genieten volop

20 september 2021 om 16:16 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 2 oktober viert de Wijkse Algemene Bond voor Ouderen haar 5-jarig bestaan in de zalen van het E&E. Door het opheffen van een deel van de coronabeperkingen kunnen zij een groot deel van de leden mee laten genieten van de feestelijkheden. ,,Wij vragen van alle aanwezigen een bewijs dat zij tweemaal zijn gevaccineerd”, vertelt Jan Fraters, secretaris van de jarige WABO. Jan vervolgt: ,,Tijdens de ouderenlunch en de algemene ledenvergadering doen wij hetzelfde.”

Afgelopen week ging de WABO twee dagen met een groep leden op reis. Zondag ging de reis naar het kermismuseum in Hilvarenbeek. Lya Soomers, één van de reisgenoten vertelt: ,,We werden heel hartelijk ontvangen door de eigenaar met een heerlijke cocktail en popcorn, daarna volgde al snel koffie met een wafel en begon onze gastheer met veel enthousiasme te vertellen hoe de kermis is ontstaan en wat er zoal te doen was, je kon je kiezen laten trekken, de dikke dame bewonderen, mismaakte mensen bekijken en in de carrousel een rondje maken, die carrousel, zo vertelde hij, was  voor volwassen jonge dames en niet voor kinderen.”

Woensdag ging de reis naar den Bosch. Lya, bericht ons hierover: ,,We werden ontvangen door bakker Jules met een kop koffie of thee waarna hij ons vertelden hoe wij een chocoladebol moesten maken, bij ons bekend als de Bosschebol, hij vertelde ook iets van de geschiedenis ervan, waarschijnlijk afkomstig uit Parijs en niet zoals sommigen beweren uit den Haag, in de Bosch maken ze al sinds 1897 dit heerlijke gebak. Het geheim van een goede bol zit hem in de ingrediënten, nl. vette room en goede Belgische chocolade! Ook werd ons verteld hoe we de bol moesten eten, namelijk met de hand!”

Een Bossche Bol!
advertentie
advertentie