logo Calypso filmhuis
logo Calypso filmhuis André van Zwieten

First Cow en Supernova in Filmhuis Calypso

19 september 2021 om 19:14 Film Deel je nieuws

WIJK BIJ DUURSTEDE De films First Cow en Supernova draaien in Filmhuis Calypso.

First Cow is een ingetogen drama over de mannen Cookie (John Magaro) en King-Lu (Orion Lee), die elkaar ontmoeten bij een groep pelsjagers in het 19de-eeuwse Oregon. Tussen de twee ontstaat een bijzondere vriendschap. Samen starten ze een succesvolle handel in oliebollen. Wat niemand weet, is dat ze hun lekkere pasteitjes maken dankzij de gestolen melk van een dure melkkoe van de lokale magistraat. Dat vraagt om moeilijkheden.

Regisseur Kelly Reichardt geeft een verfrissende blik op het westerngenre. In First Cow richt ze haar focus op vriendschap in plaats van avontuur, op de kracht van huiselijkheid en op de diversiteit van de Amerikaanse frontier.

Donderdag 30 sepember om 18.30 uur en dinsdag 12 oktober om 21.00 uur.

Supernova: Sam (Colin Firth) en Tusker (Stanley Tucci) zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Tusker lijdt aan dementie en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte.

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als stel dat hun weg moet vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Opkomend regisseur Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samenkomen.

Donderdag 30 september om 21.00 uur en dinsdag12 oktober om 18.30 uur

I.v.m. coronamaatregelen 2 films per avond zonder pauze met max. 30 bezoekers per film. Kaarten uitsluitend na reservering via tel. 0343-591030 of www.kaartverkoop@calypsotheater.nl

advertentie
advertentie