Kitty en Gert tonen verheugd het bijzondere geschenk
Kitty en Gert tonen verheugd het bijzondere geschenk John Beringen

Gouden huwelijksjubileum Kitty en Gert van Ewijk-Kooijman

20 september 2021 om 13:00 Maatschappelijk

LANGBROEK Het was afgelopen vrijdag 50 jaar geleden dat Kitty en Gert van Ewijk-Kooijman in het huwelijk traden. Burgemeester Iris Meerts kwam langs om het echtpaar te feliciteren met deze mijlpaal.
Het eerste wat Kitty en Gert opmerken, is dat de jaren zijn omgevlogen. Breed glimlachend vertelt Kitty hoe en waar zij Gert ontmoette: ,,Ik woonde in Rotterdam en was samen met een vriendin op vakantie in Driebergen. We hadden daar een vakantiehuisje gehuurd. We wilden natuurlijk ook uitgaan en kwamen zo terecht in ‘La Paz’ waar ik Gert, die was geboren en getogen in Doorn, op een avond ontmoette.” Het klikte meteen.

John Beringen

Het stel kreeg verkering en trouwde op 17 september 1971. Gert hierover: ,,In die tijd was het moeilijk om aan een huis te komen, maar gelukkig konden we een grote caravan huren op de Boswijklaan waar we zeven jaar hebben gewoond.” Uiteindelijk kochten ze een huis op de Margrietlaan in Langbroek waar ze nog steeds naar volle tevredenheid wonen. Gert werkte bij de verkeerspolitie in Driebergen waar hij als monteur het wagenpark onderhield van de Porsche-groep. Kitty werkte bij een bedrijf aan de Driebersestraatweg in Doorn bij een firma die ballonnen en knikkers importeerde uit Mexico. Later zou ze mede-directeur worden van dat bedrijf. 

GOUDEN TIJD Op zeker moment werd de Porsche-groep in Driebergen opgeheven. Dat vormde voor Gert een vervelende situatie want hij kon zijn beroep wel blijven uitoefenen maar dan zou hij in Den Haag moeten werken. ,,We hadden het huis hier gekocht en we wilden hier gewoon blijven wonen en om dan iedere dag heen en weer te rijden naar Den Haag…nee, dat trok mij niet.” Gelukkig kreeg hij een tip: de Gemeente Zeist zocht een monteur die het wagenpark van de Gemeente kon onderhouden. Hij solliciteerde en werd aangenomen. Omdat hij uitsluitend personenauto’s had onderhouden, kreeg hij een bijscholing, gericht op de techniek van vrachtauto’s. Dat vak heeft hij tot zijn pensionering met veel plezier uitgeoefend. ,,Dat was een gouden tijd”, merkt hij op. ,,Kitty was inmiddels mede-directeur geworden van die importeur en bezocht vanuit die hoedanigheid veel beurzen in het buitenland om contacten te leggen met potentiële afnemers. Ik spaarde mijn vrije dagen op om haar zodoende te kunnen vergezellen bij die missies.”

Nadat Kitty eveneens met pensioen was gegaan, maakte het echtpaar verschillende cruises. Uit handen van Burgemeester Iris Meerts mocht het echtpaar een gewaarmerkte kopie van de oorspronkelijke trouwakte ontvangen.

advertentie
advertentie