Sandra Spies (Rabobank) overhandigt de cheque aan Winfrief Molthoff (voorzitter SPBW)
Sandra Spies (Rabobank) overhandigt de cheque aan Winfrief Molthoff (voorzitter SPBW) Ali van Vemde

Cheque voor Stichting Parkbeheer Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede door raamovereenkomst met Rabobank

21 september 2021 om 07:39 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Winfried Molthoff, voorzitter van Stichting Parkbeheer, mocht woensdag 15 september een cheque in ontvangst nemen uit handen van Sandra Spies-van Eck, risicospecialist van Rabobank  verzekeringen.  De overhandiging van deze cheque is het resultaat van de raamovereenkomst tussen Rabobank/Interpolis en Stichting Parkbeheer Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede (SPBW).

door Ali van Vemde

Stichting Parkbeheer is in 2007, middels een samenwerking tussen de gemeente en de ondernemers (OKW), van start gegaan met de revitalisering en de beveiliging van bedrijventerrein Broekweg. Beveiliging, bewegwijzering en beheer waren hierbij de hoofdpunten. Vanuit de provincie is hiervoor subsidie ontvangen. Het bleek dat de ondernemers voorstander waren van de beveiliging met camera’s. Dit heeft ertoe geleid dat bij de ingangen van het bedrijventerrein, camera’s en kentekenregistratiecamera’s het in- en uitgaande verkeer registreren. Ook zijn er slagbomen geplaatst, dit draagt bij aan de veiligheid van het terrein. Bij calamiteiten kunnen de beelden worden overhandigd aan de politie.

VOORDELEN VOOR VERZEKERAARS Omdat de bedrijventerreinen Broekweg, Langshaven en Broekweg-Noord collectief cameratoezicht hebben en de Gemeente samen met Stichting Parkbeheer, Politie, Brandweer en enkele ondernemers het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen (KVO-B) opnieuw laat certificeren, zijn er voor verzekeraars veel voordelen te halen. Die voordelen zijn met name het verhalen van schade op de veroorzakers door de kentekenherkenning via de kentekenregistratiecamera’s. In de raamovereenkomst is opgenomen dat bedrijven tot 15% korting kunnen krijgen op de verzekeringspremie. „Collectief beveiligde bedrijventerreinen die ook nog eens beveiligd zijn door middel van proactief cameratoezicht en die gedurende een jaar een goed schadeverloop hebben, hebben recht op resultaatparticipatie,” zegt Spies. „Hoe meer deelnemers, des te hoger het bedrag. ”

ONDERNEMERSFONDS Het ondernemersfonds is een fonds van, voor en door ondernemers en instellingen en geeft de kans om samen initiatieven op te zetten op allerlei gebied. Door een bijdrage vanuit het Ondernemersfonds is het mogelijk gemaakt de camera’s en slagbomen te plaatsen. Dit helpt bedrijven om korting te kunnen krijgen op de verzekeringspremie. Hierdoor wordt de bijdrage van deze bedrijven aan het Ondernemersfonds, en dus aan het het collectieve cameratoezicht, gedeeltelijk gecompenseerd. De camera’s, slagbomen en het keurmerk KVO-B zorgen daarnaast voor een modern, veilig en vitaal bedrijventerrein. Dit is alleen mogelijk gemaakt doordat alle bedrijven bijdragen. „En dat moet ook,” zegt Molthoff, want vitaliseren doen we samen!”

advertentie
advertentie