De heer Novello wordt rondgeleid door Wijk bij Duurstede..
De heer Novello wordt rondgeleid door Wijk bij Duurstede.. Barry Bosman

Italiaanse ambassadeur bracht bezoek aan gemeente Wijk bij Duurstede

16 september 2021 om 17:15 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE De Italiaanse ambassadeur, zijne excellentie Mr. G. Novello, bezocht afgelopen woensdag de gemeente Wijk bij Duurstede op uitnodiging van burgemeester Meerts. Aanleiding waren de pizzakliko’s, die sinds een aantal maanden in de stad staan. De ambassadeur en de burgemeester gingen met de initiatiefnemers in gesprek en maakten een stadswandeling langs enkele Romeinse overblijfselen. ,,We zijn enorm vereerd dat de heer Novello naar onze gemeente kwam. Het was een bijzonder bezoek met fijne gesprekken over uiteenlopende onderwerpen. Onze rijke historie hebben we deels aan de Romeinen te danken. Het was mooi om de overblijfselen daarvan aan een moderne Romein te kunnen laten zien”, vertelt burgemeester Iris Meerts. ,,In Italië besteedt men veel aandacht aan zwerfafval en recycling. Daar kunnen wij nog wel iets van leren.”

PIZZAKLIKO’S Doordat mensen vaak de pizzadozen overdwars in de gewone prullenbakken stopten, raakten deze verstopt. Het idee van de pizzakliko’s is hieruit ontstaan. De heer Novello ging hierover in gesprek met de mensen van Wijk Schoon Gewoon en Kunstkwast. Zij vertelden dat het nu bijna niet meer voorkomt dat prullenbakken verstopt zitten. Het gebruik van de pizzakliko draagt zo bij aan het verminderen van het zwerfafval.

RIJKE GESCHIEDENIS De Italiaanse ambassadeur werd na de ontvangst op het Huis van de Gemeente rondgeleid door de binnenstad van Wijk bij Duurstede. Daarbij werden onder andere de Romeinenbaan, de haven met daarin het Vikingschip, de unieke molen, de oude stadsmuur, het kasteel en de Mazijk aangedaan. Onlangs is Wijk bij Duurstede onderdeel geworden van UNESCO Werelderfgoed. Daar werd uiteraard ook aandacht aan besteed.

De heer Novello en burgemeester Meerts sloten het bezoek af met een lunch in de binnenstad aan de Markt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie