Bestuurders gaan in dialoog
Bestuurders gaan in dialoog Dialoogplein Wijk bij Duurstede

Dialoogplein Wijk organiseert dialoog voor bestuurders

14 september 2021 om 10:50 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Dialoogplein Wijk wil een neutrale plek zijn waar de dialoog gevoerd kan worden in plaats van discussie en debat. Zeker in de politiek is een verharding duidelijk merkbaar, de toon wordt harder en het onderling begrip kleiner als het gaat om verschillen. Dat gebeurt ook hier. Daarom heeft Dialoogplein Wijk raadsleden en de dagelijkse leiding van de gemeente uitgenodigd voor een dialoog over omgaan met verschillen.

In het kader van de Wijkse Week van de Verbinding wordt op vrijdag 17 september de dialoog georganiseerd. Deze vindt plaats van 15.30 tot 17.30 uur in de raadszaal van het Huis van de Gemeente. Hiermee wil Dialoogplein Wijk laten zien hoe het anders kan. Door op een andere manier te communiceren, in dialoog, kan worden ervaren hoe beter omgegaan kan worden met de verschillen die er nu eenmaal zijn. Veel effectiever en ook minder naar voor betrokkenen.

Het is de bedoeling dat de Wijkse raadsleden samen met de dagelijkse leiding van de gemeente een goed voorbeeld geven. Dit gebeurt met steun van Dialoogplein Wijk en begeleiding van Trouw-journalist Peter Henk Steenhuis. Zij gaan de uitdaging aan! Met elkaar in dialoog zonder stellingen, zonder te argumenteren, zonder te overtuigen en gelijk te halen. Daarna wordt samen de volgende stap bepaald.

Flip Dikker van Dialoogplein Wijk zal de dialoog introduceren en de uitvoering ervan bewaken. De dialoog wordt begeleid door Peter Henk Steenhuis, redacteur van Trouw, schrijver en moderator. Namens Dialoogplein Wijk zal John van Balen reflecteren op het verloop van het gesprek om de inzichten aan te scherpen. Want het is zeker dat de deelnemers geheid verschillende keren uit de bocht zullen vliegen.

Na afloop wordt een verslag gemaakt om te delen met de Wijkse bevolking en andere geïnteresseerden.

advertentie
advertentie