Kees Mocking en Marc Boers van de Rotary openen deuren die anders gesloten blijven.
Kees Mocking en Marc Boers van de Rotary openen deuren die anders gesloten blijven. Ali van Vemde

Rotary organiseert Zietsen

7 september 2021 om 10:15 Activiteiten

Fietsen en kijken op unieke plekjes

WIJK BIJ DUURSTEDE Zien + fietsen, oftewel Zietsen. Dat kan op zaterdag 9 oktober in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Pak de fiets en kom op plaatsen waar alleen nu de kans wordt geboden om een kijkje te nemen. Rotary Wijk selecteerde 21 unieke locaties waar de deelnemers worden verrast door verhalen of belevenissen. Doe mee en steun de goede doelen Stichting Bed en Hospice Duurstede.

door Ali van Vemde

Altijd al eens een vraag willen stellen aan de burgemeester of willen zien hoe koeien automatisch worden gevoerd? Of toch liever meevaren met de brandweer of een kijkje nemen op de kerkzolder? Of één van de mooie bedrijven in onze gemeente bekijken? Ook de fruitteelt wordt natuurlijk niet vergeten! En wie wil er niet eens in een grote graafmachine zitten? Het kan allemaal. Alle locaties zijn per fiets bereikbaar. Noteer de datum, want deze mogelijkheid is er alleen op deze dag.

UNIEKE BELEVING Het idee komt van Kees Mocking van de Rotaryclub. „Als ik ‘s ochtends op de fiets de post ga halen op het bedrijventerrein, dan kom ik van alles tegen en vraag ik me regelmatig af wat daar gebeurt. Het zou toch fantastisch zijn om eens te kunnen kijken bij die plekken waar de deuren normaal gesproken gesloten zijn. Zo kwam ik op het idee van zietsen; een tocht maken op de fiets en onderweg leuke dingen beleven en ontdekken. De bereidwilligheid van bedrijven, organisaties en particulieren was al direct groot. Dat heeft ertoe geleid dat er 21 unieke locaties bezocht kunnen worden.”

17 ROUTES De route die wordt gefietst mag zelf worden bepaald. Er zijn maar liefst 17 routes uitgezet met afstanden tussen de 17 en 44 km. Inschrijven kan alleen, maar ook met een groep. Maximaal tien mensen kunnen per groep mee, waarbij een teamleider aanwezig is. Per route worden drie of vier locaties bezocht en bij al deze locaties is iets bijzonders te zien of te beleven. Van een rondleiding tot zelf iets ervaren, bijvoorbeeld door eens op een grote trekker te rijden. De tochten zijn goed voorbereid, want ook de bezemwagen van Fietsdomein is er deze dag bij. Een lekke band, geen probleem, een leenfiets is beschikbaar!

INSCHRIJVEN Het belooft een uniek evenement te worden. Inschrijven kan vanaf nu via de website www.zietsen.nl Hier zijn alle routes te vinden met de verschillende activiteiten waaruit een keuze kan worden gemaakt. De start is op de Markt tussen 8.30 en 10.00 uur. Hier beginnen de verschillende groepen aan de gekozen tocht. Voor de lunch komt iedereen terug naar de Markt. Als de weersomstandigheden het toelaten is de lunch buiten, bij slecht weer vindt deze plaats in de Grote Kerk. Tussen 16.00 en 17.00 uur eindigt de tocht voor de deelnemers. De kosten voor dit bijzondere evenement bedragen slechts € 22,50 per persoon, inclusief de lunch. De opbrengst van deze dag gaat naar twee lokale goede doelen: Stichting Bed en Hospice Duurstede.

advertentie
advertentie