Afbeelding
Eigen foto

Provincie trekt waarschuwing blauwalgen Maurik in

5 september 2021 om 14:00 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor blauwalgen bij het Strand Eiland van Maurik en vakantiepark Eiland van Maurik in Maurik ingetrokken. Uit recente controles blijkt dat er geen blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater. Er is dan ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten.

De waarschuwing voor blauwalgen waren op 11 en 18 augustus ingesteld omdat uit visuele controles bleek dat drijflagen met blauwalgen waren waargenomen. Hierdoor was een verhoogd risico op gezondheidsklachten aanwezig.

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op www.zwemwater.nl

Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur bellen met het Provincieloket, telefoonnummer 026-3599999. Mailen kan naar provincieloket@gelderland.nl.

Openstelling instroom zorgaanbieders Jeugdhulp en Wmo

BUNNIK De regio Zuid Oost Utrecht is op een andere manier samen zorg gaan inkopen. Er wordt wettelijk verplichte zorg en ondersteuning ingekocht. Voor inwoners betekent dat zij meer keuze krijgen voor zorgaanbieders waar zij hulp of ondersteuning van willen ontvangen.

De nieuwe inschrijfronde voor open huis raamovereenkomsten vanaf 1 januari 2022 staat open. De inschrijfronde voor Jeugdhulp Ambulant en Respijtzorg en/of Wmo Begeleiding en Respijt- en Bemoeizorg is op 18 augustus opengezet. De inschrijving geldt voor hoofdaannemers en sluit op 27 september. Tegelijkertijd kunnen onderaannemers door gecontracteerde zorgaanbieders worden ingeschreven met startdatum 20 oktober. Deze inschrijving sluit op 20 september.


INSCHRIJVING De inschrijving gebeurt via TenderNed. Dit instroommoment geeft geen mogelijkheid meer tot het stellen van vragen (NVI) zoals bij de eerste inkoop. De regio ZOU is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bunnik, Zeist, Wijk bij Duurstede, De Bilt en de Utrechtse heuvelrug.

Meer informatie staat op de website van de regio ZOU: https://tinyurl.com/zorginzo

advertentie
advertentie