Bart van Asperdt
Bart van Asperdt Ankie Meutgeert
column

Constructief

8 september 2021 om 12:23 Opinie Raadspraat

We bereiden ons voor op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Maar wat heeft D66 - vaak in samenwerking met anderen - de afgelopen vier jaar eigenlijk bereikt? D66 heeft steeds samenwerking gezocht. Met andere partijen, met inwoners en met buurgemeenten. Een paar voorbeelden van resultaten die we gezamenlijk met anderen mochten realiseren.

Onderwijshuisvesting Voor Langbroek stond in maart 2019 de uitbreiding van de School met de Bijbel op de agenda. Met een breed gesteund D66-amendement kon de dekking georganiseerd worden. En dankzij een voorstel van GroenLinks kon D66 samen met GL de raad overtuigen voor meer geld voor onderwijshuisvesting. Het voorstel haalde een raadsmeerderheid. Voor Wijk bij Duurstede wachten wij een voorstel van het college af voor nieuwbouw voor Brede School De Heul. D66 diende hiervoor eerder al een (raadsbreed aangenomen) motie in. Nu de resultaten nog. Wij kunnen niet wachten.

Koopzondag en wonen Samen met VVD, CDA en GL dienden we een door VVD bedachte motie in die uiteindelijk koopzondagen mogelijk zou maken in onze gemeente. Ook een motie van het CDA gericht op een versnelling voor betaalbaar bouwen, dienden we mede in. D66 heeft zorgen over de woningmarkt en in het bijzonder over de positie van starters. De schop moet in de grond. Dat kunnen we alleen door samenwerking te zoeken bereiken dus dat doen we ook.

Het sociaal domein en diversiteit Samen met de SP lukte het D66 om de gemeenteraad en het college achter een voorstel te krijgen om in de toekomst meer geld vrij te maken voor lokale werkgelegenheidsprojecten, met speciale aandacht voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. D66 hamert op het belang van diversiteit, samen met andere partijen. Met succes. Er werd werk gemaakt van diversiteitsbeleid, de Nashville-verklaring werd door de gemeenteraad afgewezen en Wijk bij Duurstede kon bovendien zijn eerste vaste vrouwelijke vaste burgemeester verwelkomen.

Gewoon een paar voorbeelden van samenwerking. Samenwerking zoeken levert mooie en constructieve resultaten op. Daar hebben onze inwoners wat aan.

Bart van Asperdt, fractievoorzitter D66

advertentie
advertentie